Φοβούνται τα ..«μανταλάκια» !

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

peripteraΈντρομη η κυβέρνηση προσπαθεί να τα βρει με την τρόικα για τα επιχειρηματικά «κόκκινα» δάνεια.

Φοβούνται ότι αν ο έλεγχος των ελληνικών τραπεζών περάσει στα χέρια της ΕΚΤ, τότε τα πράγματα θα είναι δύσκολα για τους μεγαλοεπιχειρηματίες που χρωστούν δισεκατομμύρια σε δάνεια, έχουν μεγάλα χρέη σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.

Ανάμεσα σε αυτούς είναι και μηντιάρχες, με την κυβέρνηση να ανησυχεί ότι αν δεν βρεθεί λύση εντός των συνόρων, τότε κινδυνεύει να βρεθεί στα «μανταλάκια» των περιπτέρων και στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, σηματοδοτώντας «πόλεμο».

Γιατί συμβαίνουν όλα αυτά; Στις 4 Νοεμβρίου ο έλεγχος των μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών θα περάσει στα χέρια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Τα τεστ αντοχής της ΕΚΤ (σ.σ. τα επίσημα αποτελέσματα ανακοινώνονται στις 26 Οκτωβρίου) είναι το τελευταίο βήμα πριν ολοκληρωθεί το πρώτο στάδιο για την τραπεζική ενοποίηση.

Τι σημαίνει αυτό; Όλα θα περνούν από την ΕΚΤ. Αν θα πρέπει να δοθεί ένα νέο δάνειο, αν θα πρέπει να διαγραφεί, να μειωθεί ή όποια απόφαση χρειαστεί να ληφθεί. Τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια είναι 40 δις. Τα 2/3 αυτών, ανήκουν σε εταιρίες με τζίρους πάνω από 900.000 ευρώ το χρόνο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ