Ναζιστική γενοκτονία στην Ουκρανία-Στοιχεία ΣΟΚ από τον ΟΗΕ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΨευδεπίγρOUKRANIA2αφη αποδεικνύεται η εκεχειρία στην Ουκρανία, καθώς το ναζιστικό καθεστώς του Κιέβου συνεχίζει ακάθεκτο την υλοποίηση του σχεδίου που προβλέπει την γενοκτονία των ρωσόφωνων της ανατολικής Ουκρανίας.

Οι νεοναζί δολοφόνοι συνεχίζουν να σφάζουν, να εκτελούν και να δολοφονούν εν ψυχρώ εκατοντάδες αθώους πολίτες, ακόμα και μικρά παιδιά, γεγονός που αποτυπώνεται και στην τελευταία έκθεση του ΟΗΕ για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ουκρανία.

Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 3.660 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στην ανατολική Ουκρανία από τον Απρίλιο – συμπεριλαμβανομένων 330 από την κατάπαυση του πυρός στις 5 Σεπτεμβρίου.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για ταA local woman passes by near her residence which was damaged during fighting between the Ukrainian army and pro-Russian separatists, in Pervomayskoe Ανθ ρώπινα Δικαιώματα επισήμανε πάντως ότι ορισμένοι από τους θανάτους αυτούς ενδέχεται να είχαν σημειωθεί νωρίτερα και απλώς να καταγράφηκαν αφού τέθηκε σε ισχύ η κατάπαυση του πυρός.

«Αφότου άρχισε (να εφαρμόζεται) η κατάπαυση του πυρός, από την 6η Σεπτεμβρίου ως την 6η Οκτωβρίου, υπήρξαν 331 καταγεγραμμένοι θάνατοι», ανέφερε η Αρμοστεία σε έκθεσή της, που εκπονήθηκε βάσει των στοιχείων τα οποία έστειλαν 35 παρατηρητές του ΟΗΕ στην Ουκρανία και καλύπτει την περίοδο από την 18η Αυγούστου και μετά.

«Κατά τη διάρκεια της εξεταζόμενης χρονικής περιόδου, το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο παραβιάστηκε από τις ένοπλες οργανώσεις και από ορισμένες μονάδες υπό τον έλεγχο του ουκρανικού στρατού», αναφέρεται στην έκθεση, που κάνει λόγο για «καθημερινές εμπλοκές σε μάχες και πυρά πυροβολικού».

«Οι ένοπλFire-fighters extinguish fire on a vehicle hit by shelling near Donetsk Sergey Prokofiev International Airport during fighting between pro-Russian rebels and Ukrainian government forces in Donetskες οργανώσεις συνεχίζουν να κατατρομοκρατούν τον πληθυσμό στις περιοχές που ελέγχουν σκοτώνοντας, απαγάγοντας, βασανίζοντας και υποβάλλοντας πολίτες σε κακομεταχείριση», σημείωσε ο ΟΗΕ.

Στην έκθεση γίνεται επίσης λόγος για «καταστροφές σπιτιών και απαλλοτριώσεις», συλλήψεις από ένοπλες οργανώσεις και «ιδιαίτερα ανησυχητικές πληροφορίες για βασανισμούς προσώπων υπό κράτηση, περιλαμβανομένων εικονικών εκτελέσεων και βιασμών». Η έκθεση καταγγέλλει επίσης κακομεταχείριση κρατουμένων του στρατού και της αστυνομίας.

Έως την 2η Οκτωβρίου τουλάχιστον 375.792 άνθρωποι είχαν εκτοπιστεί στην ανατολική Ουκρανία εξαιτίας των συγκρούσεων, ενώ 2 εκατομμύρια άνθρωποι αντιμετωπίζουν οξύτατες ελλείψεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ