Η κυβέρνηση έθεσε τη χώρα σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο
Γράφει ο Μαγια
Αυλαία στην παράσταση της παραπαίουσας κυβέρνησης στη Bουλή.
Το «ξώπορτο» του Α. Σαμαρά, που προκάλεσε σχόλια και γέλια στους βουλευτές, μάλλον θα πρέπει να σημαίνει την εξώπορτα ή το εξωτερικό πορτόνι της αυλής.
Του Μαξίμου; Κατά πάσα πιθανότητα…
Η «γλώσσα» του σώματός του πρόδιδε τον εκνευρισμό του και την προσπάθειά του να κρύψει ότι είχε γίνει έξαλλος
Ποιος είναι ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ που χτυπάνε την εξώπορτα της εξουσίας;
Προσέξατε, το υπεροπτικό και σκαιό ύφος του πρωθυπουργού, όταν απευθυνόταν στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Τις ψευτομαγκιές και τα φτηνά αστειάκια;
Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη.
Τι ήταν αυτό που εκστόμισε: «παρεΐτσα με τους τρομοκράτες οι συνιστώσες σας μπορεί να κάνουν, αλλά τους βουλευτές δεν τους τρομοκρατείτε»; Ή το άλλο, «στοχοποιήσατε τον Πρετεντέρη, δεν του μιλάτε»;
Μέχρι και οι Καρυάτιδες της Αμφίπολης πρέπει να ξεκαρδίστηκαν στα γέλια…
Ενας πρωθυπουργός να ασχολείται με την παραγωγή μιας τηλεοπτικής εκπομπής, έστω κι αν πρόκειται για την κορωνίδα της καθεστωτικής προπαγάνδας!
Χρησιμοποιώντας ακραίο υβρεολόγιο κατά του ΣΥΡΙΖΑ με εκφράσεις από το χειρότερο παρελθόν της Δεξιάς δεν παρέλειψε να συμβουλεύσει τον Τσίπρα, να πολιτεύεται …υγιώς, όπως πράτει ο ίδιος και ο Βενιζέλος.
Ο Αντώνης Σαμαράς δεν πρωτοτύπησε: Ακατάσχετη κινδυνολογία, πολιτική ψευδολογία και ΣΥΡΙΖολογία. Ακόμη και ως πρόξενος πολιτικής ανωμαλίας κατηγορήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ! Αλήθεια από πότε οι εκλογές αποτελούν παράγοντα αποσταθεροποίησης;
Πάντως, ο Τσίπρας, σοφά ποιών, απέφυγε να «τσιμπήσει». Αυτή η κυβέρνηση, μέσα στους σπασμούς τής πτώσης της, αποτελεί τον πιο αποτελεσματικό προπαγανδιστή του ΣΥΡΙΖΑ.
Εν κατακλείδι. Η κυβέρνηση έθεσε τη χώρα σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. Όχι, μόνο, επειδή απέτυχε το πολιτικό τρυκ της ψήφου εμπιστοσύνης, αλλά και γιατί η συζήτηση στράφηκε σαν μπούμερανγκ εναντίον της. Εκμεταλλευόμενοι την ευκαιρία, αρκετοί βουλευτές της πλειοψηφίας πήραν αποστάσεις από την κυβερνητική πολιτική ή ζήτησαν να σχηματιστεί νέα κυβέρνηση, «ειδικού σκοπού», δίχως τους Σαμαρά και Βενιζέλο.
Η δυνατότητα να σχηματιστεί προεδρική πλειοψηφία 180 ψήφων τον Φεβρουάριο δεν προκύπτει. Αυτή η Βουλή έχει ζωή κατ’ ουσία μέχρι και την ψήφιση του Προϋπολογισμού, ο οποίος υπακούει στους σκληρούς μνημονιακούς όρους, παρ’ ότι Σαμαράς και Βενιζέλος διαμηνύουν ότι… βγαίνουμε από το Μνημόνιο!
Το τέλος χρόνου θα διαφανεί στις 26 Οκτωβρίου, ημερομηνία κατά την οποία θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του στρες τεστ των τραπεζών, οι οποίες ασφυκτιούν υπό το βάρος των «κόκκινων» δανείων, καθώς κατά γενική εκτίμηση επιχειρηματικών και επενδυτικών κύκλων η κατάσταση δεν πηγαίνει άλλο, με την οικονομία και τις αντοχές του συστήματος πέραν των ορίων τους.