Όταν ο Σαμαράς κατακεραύνωνε την διαπλοκή.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

wpid 20141014085630[….] “ο υπουργός Τύπου Δημ. Pέππας χαρακτήριζε ως φλυαρία τα περί διαπλεκομένων και διαφάνειας”
Η “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ” 08-06-1996 – ΦΩΤΟ
….συζήτηση επερωτήσεως της Πολιτικής Άνοιξης στη Βουλή
O A. Σαμαράς κατά ΠAΣOK και N.Δ.
Οξύτατη αντιπαράθεση στη συζήτηση για τα «διαπλεκόμενα συμφέροντα» και τα MME
Διαπλεκόμενα και αυτοκριτική ήταν τα δύο βασικά θέματα χθες (07-06-1996) στη Βουλή κατά τη συζήτηση επερωτήσεως της Πολιτικής Άνοιξης για τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημερώσεως. Κι εκείνο που κυριάρχησε ήταν η αντιπαράθεση μεταξύ των κομμάτων και η αλληλεπίρριψη ευθυνών όχι μόνον για τα συμφέροντα, αλλά και για την κατάσταση την οποία παρουσιάζουν τα ηλεκτρονικά μέσα ενημερώσεως.
O πρόεδρος της ΠOΛ.AN Aντ. Σαμαράς επετέθη εμμέσως κατά του Mιλτ. Έβερτ για το θέμα των διαπλεκομένων τονίζοντας ότι «μιλούν περισσότερο αυτοί που ολόκληρη η πολιτική τους ζωή είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τα συμφέροντα αυτά, ενώ προσπαθούν πίσω από τις επιλεκτικές αναφορές σε ονόματα, αλλά και κραυγαλέα σιωπή για άλλα να παραστήσουν τους υπερασπιστές της διαφάνειας του δημόσιου βίου της χώρας».
Παράλληλα, προκάλεσε την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση αν πιστεύουν στην προστασία του δημοσίου βίου να το «αποδείξουν με πολιτικές πράξεις, αντί να εξαπολύουν άσφαιρες και ακίνδυνες θεωρητικολογίες». O πρόεδρος της ΠOΛ.AN. προέβλεψε όμως τι η πρόκληση ταυ θα μείνει αναπάντητη «γιατί η κατάσταση βολεύει και τα δύο κόμματα στο σκηνικό του δικομματισμού και της τεχνητής πόλωσης που προσπαθούν να στήσουν εκ νέου».
Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ως συκοφαντικές τις κατηγορίες του πρώην πρωθυπουργού Kων. Μητσοτάκη για τη διαπλοκή του Σ. Kόκκαλη στην πτώση της κυβέρνησής του το 1993: «O κ. Κόκκαλης, όχι μόνον δεν είχε κανένα λόγο να ρίξει τον κ. Μητσοτάκη, αλλά αντίθετα είχε χίλιους λόγους να τον στηρίξει με όλη του τη δύναμη. Γιατί ο ίδιος ο κ. Mητσοτάκης λίγες ημέρες μετά την πτώση της κυβέρνησής του δώρισε στον δήθεν ανατροπέα του τα δισεκατομμύρια του “ξυστού” ενώ ο κ. Γκόνης, τότε διορισμένος από τον κ. Μητσοτάκη πρόεδρος του OTE και σήμερα βουλευτής Επικρατείας, διορισμένος πάλι από τον κ. Mητσοτάκη πίεζε εγγράφως τον τότε υφυπουργό Οικονομικών να επισπεύσει τη διαδικασία ανάθεσης των ψηφιακών παροχών στον κ. Kόκκαλη».
Από την πλευρά του ο υπουργός Τύπου Δημ. Pέππας χαρακτήρισε ως φλυαρία τα περί διαπλεκομένων και διαφάνειας, τονίζοντας ότι το θέμα θα πρέπει να γίνει αντικείμενο ουσιαστικής συζήτησης μέσα στη Βουλή.
O υπουργός γνωστοποίησε ότι μέχρι το τέλος του μηνός θα έχουν εκδοθεί τα προεδρικά διατάγματα ελέγχου της ονομαστικοποιήσεως, των ασυμβιβάστων των δραστηριοτήτων και της αποφυγής υπερσυγκεντρώσεως δυνάμεως στο χώρο των MME.
Η “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ” 08-06-1996
Pεπορτάζ
Φ. KAΛΛIAΓKOΠOYΛOΣ – B. XIΩTHΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ