Στρατόπεδα συγκέντρωσης με λαϊκή συναίνεση

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

gketoasprΑυτή ακριβώς είναι η ερμηνεία του σχεδίου που φέρνουν στην επιφάνεια τα Νέα και το antinews. Αυτή είναι η κατάντια μιας χώρας που αφέθηκε σε χειρισμούς δυτικών προστατών και ντόπιων προβοκατόρων. Το μαύρο χρήμα θα συνεχίσει να ρέει άφθονο στους δρόμους του δουλεμπορίου, στα στενά της Αχαρνών, στις ΜΚΟ και λοιπές “ανθρωπιστικές” οργανώσεις. Στο νέο στρατόπεδο θα φιλοξενούνται όσοι αρνούνται να δουλέψουν για τους προαναφερόμενους. Νταβατζηλίκι με κρατική βούλα. 
_____________________________________________________________________________________________________
Επιχείρηση γιγαντιαία σκούπα για χιλιάδες λαθρομετανάστες στο κέντρο της Αθήνας ετοιμάζει η Ελληνική Αστυνομία μετά τις ευρωεκλογές. Θα
πρόκειται για σαρωτική επιχείρηση με στόχο να απομακρύνει όλους τους λαθρομετανάστες από το τρίγωνο Πλατεία Ομονοίας- Πλατεία Καραϊσκάκη- Πλατεία Θεάτρου. «Στόχος είναι το κέντρο της Αθήνας να ξαναγίνει προσβάσιμο στους πολίτες και να υπάρχει αίσθημα ασφάλειας σε όσους ζουν ή κινούνται σε αυτό», λένε» κύκλοι του υπουργείου Εσωτερικών.

Στην τελική ευθεία μπαίνει και το ζήτημα της δημιουργίας ενός μεγάλου στρατοπέδου- γκέτο στον Ασπρόπυργο της Αττικής, στο οποίο η αστυνομία θα μπορέσει να μεταφέρει εκατοντάδες από τους παράνομους μετανάστες που σήμερα βρίσκουν καταφύγιο στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας. Ο χώρος, που έχει εγκριθεί είναι η πρώην στρατιωτική βάση  του ΝΑΤΟ, η οποία έχει εγκαταλειφθεί εδώ και περίπου 10χρόνια, ωστόσο απομένουν ακόμα μερικές γραφειοκρατικές διαδικασίες. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου, εκεί θα μπορούν να «στεγαστούν» περίπου 2.000 άνθρωποι.

Να υπολογίσει βέβαια κανείς ότι μόνο στα κρατητήρια  της Διεύθυνσης Αλλοδαπών βρίσκονται αυτή την στιγμή περίπου 1400 κρατούμενοι.

Νομικά κενά και παραβλέψεις

Ένας λαθρομετανάστης, όταν συλλαμβάνεται, θα πρέπει να κατηγορηθεί επίσημα για το αδίκημα της «παράνομης εισόδου», να δικαστεί και να υποστεί την ποινή που θα του οριστεί. Στο στρατόπεδο αυτό θα οδηγούνται οι λαθρομετανάστες χωρίς δίκη για να  περιμένουν να δικαστούν. Ποιος ξέρει πότε; Για να είναι όμως κανείς κρατούμενος θα πρέπει κάποιο δικαστήριο να το έχει αποφασίσει, με βάση συγκεκριμένες κατηγορίες, και όχι ο αστυνομικός που τον συνέλαβε.

Από την άλλη μεριά, ούτε τα Δικαστήρια ευκαιρούν, ούτε χρήματα για μαζικές απελάσεις υπάρχουν και επιπλέον οι υπάρχουν φυλακές ανά τη χώρα «ξεχειλίζουν» από ποινικούς και μη κρατούμενους.

Τίθενται επίσης ζητήματα λειτουργίας του «στρατοπέδου». Ποιοι θ΄ αναλάβουν τη φύλαξη των κρατουμένων ποια θα είναι η εσωτερική του λειτουργία, με ποίο τρόπο θα διασφαλίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και ποιος θα ελέγχει για την τήρηση των όποιων κανόνων θα διέπουν τη λειτουργία αυτού του στρατοπέδου κ.λπ.

Περισσότερα:  http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=4518808

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ