Οργισμένος ο Σαμαράς με το οικονομικό επιτελείο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

samaras xardoubelisΓιατί; Αυτός δεν επιλέγει τους συνεργάτες του; Ή μήπως ήρθαν «φυτευτοί»;

Αυτή τη φορά η «οργή» ήρθε για τη ρύθμιση που έχει να κάνει με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Ο Σαμαράς υποσχέθηκε 100 δόσεις στην ομιλία του στη ΔΕΘ, αλλά από τότε έχουν γίνει και τα «40» (τόσες και περισσότερες μέρες έχουν περάσει) και αποτέλεσμα ..μηδέν!

Τώρα, το Μαξίμου διαρρέει ότι ο πρωθυπουργός είναι οργισμένος, αφού πιστεύει ότι το οικονομικό επιτελείο καθυστερεί χαρακτηριστικά κάτι που κάνει κακό στη δημοσκοπική εικόνα της κυβέρνησης και το όφελος το καρπώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πριν φύγει η τρόικα από την Αθήνα, στα μέσα Οκτωβρίου είχε αφήσει πίσω της ένα μήνυμα: τελειώνετε με τη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία. Αυτή η ρύθμιση όμως είναι ακόμα στα ..συρτάρια των Υπουργείων, παρά το γεγονός ότι οι δανειστές επιστρέφουν σε ελάχιστες μέρες από σήμερα.

Ο Σαμαράς φέρεται να έδωσε χρονοδιάγραμμα στον Γκ. Χαρδούβελη και σε όλα τα εμπλεκόμενα στελέχη της κυβέρνησης, να έχουν φέρει τη ρύθμιση στη Βουλή μέσα στις επόμενες ημέρες και μάλιστα πριν το τέλος της εβδομάδας.

Αφορμή για όλα αυτά; Τα χθεσινά στοιχεία για τα ληξιπρόθεσμα χρέη που (παλαιά και νέα) ξεπέρασαν τα 70 δις μόνο προς την εφορία. Αν βάλουμε και προς τα ταμεία τότε ξεπερνά κατά πολύ τα 80 δις!

Μόνο το Σεπτέμβριο τα ληξιπρόθεσμα χρέη αυξήθηκαν κατά 1 και κάτι δις ευρώ, που σημαίνει ότι ο κόσμος έχει στερέψει. Κάθε μήνα από την αρχή του έτους έχουμε νέα ληξιπρόθεσμα χρέη κατά 1 δις.

Με αυτό το ρυθμό όχι μόνο δεν βγαίνει ο προϋπολογισμός, αλλά φοβούνται μπαράζ κατασχέσεων για λίγα ευρώ που θα σημάνει και ..φυγή ψηφοφόρων!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ