ΑΓΡΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΡΩΣΙΔΑΣ ΣΤΟ ΕΛΣΙΝΚΙ ΑΠΟ ΦΙΝΛΑΝΔΟ ΡΩΣΟΦΟΒΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ο 28 χρονος δολοφόνος πολιτικός
ο 28 χρονος δολοφόνος πολιτικός

Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά

 Στη Φινλανδία, η αστυνομία ερευνά τις συνθήκες της βάναυσης δολοφονίας μιας μεσήλικης Ρωσίδας, από το γνωστό πολιτικό Yucca Romppaynen, επικεφαλής της οργάνωσης νεολαίας του κυβερνώντος κόμματος του Εθνικού Συνασπισμού.

 Η γυναίκα που γεννήθηκε το 1956 στη Ρωσία, είχε μετοικίσει πριν χρόνια στη Φινλανδία και ζούσε στο Ελσίνκι, στην ίδια πολυκατοικία με τον δολοφόνο ο οποίος είχε μετακομίσει εκεί τον φλεβάρη. Το σώμα της βρέθηκε στον Κόλπο της Φινλανδίας. Ο Romppaynen ήδη ομολόγησε ότι σκότωσε τη γειτόνισσά του και πέταξε το σώμα της στη θάλασσα.”Η αστυνομία ερευνά την υπόθεση ως δολοφονία που διαπράχθηκε με υπερβολική σκληρότητα”, – δήλωσε ο επιτετραμμένος της δικαστικής αστυνομίας του Ελσίνκι, Juha Rautaheymo. Σημείωσε ότι το κίνητρο για τη δολοφονία δεν είναι ακόμα γνωστό. (vesti,22/10)

 Ούτε η αστυνομία ούτε τα μέσα ενημέρωσης δεν αποκάλυπταν στην αρχή την εθνικότητα και την ιθαγένεια του θύματος. Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων ήταν αυτές που δήλωσαν ότι το θύμα ήταν ρωσικής καταγωγής.

το θύμα σε παλαιότερη φωτογραφίατο θύμα σε παλαιότερη φωτογραφία

«Οι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι σε θέση να αποκαλύψουν την ταυτότητα του θύματος της δολοφονίας στο Ελσίνκι , πρόκειται για τη Ρωσίδα Irina Plantinga»,δήλωσε στο Interfax ο φινλανδός ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Johan Beckman.

 Ο Beckman είχε δηλώσει και στο παρελθόν ότι ο δολοφόνος πολιτικός ,Romppaynen ήταν επιθετικά ρωσοφοβικός. (uf .ru)

 “Μισούσε τη Ρωσία και το Facebook του είναι γεμάτο με έντονα αντι-ρωσικά συνθήματα. Επίσης, δημοσίευσε ένα ποίημα στο οποίο ενέκρινε την δολοφονία των αλλοδαπών. Αυτός είναι ένας έφεδρος αξιωματικός του φινλανδικού στρατού και συμμετέχει ενεργά σε ομάδες εξτρεμιστών »

 Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος του κυβερνητικού κόμματος του Εθνικού Συνασπισμού, ο πρωθυπουργός Alexander Stubb έχει ήδη εκφράσει τα συλλήπητήριά του σε σχέση με το αδίκημα. “Αυτό που συνέβη – είναι ένα τεράστιο σοκ . Ένας άνθρωπος που στερείται της ζωής Θα ήθελα πάρα πολύ να εκφράσω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια της εκλιπούσας,” – είπε ο Alexander Stubb.

το θύμα σε παλαιότερη φωτογραφία
το θύμα σε παλαιότερη φωτογραφία

 Όταν στις 20 Οκτωβρίου συνελήφθη ο πολιτικός Yucca Romppaynen ως ύποπτος για ανθρωποκτονία δολοφονίας, ομολόγησε αμέσως δίνοντας τη δική του εξήγηση: Ότι ξυλοκόπησε έως θανάτου τη γειτόνισσά του επειδή τον επέπληξε για τη συμπεριφορά του. Τη μοιραία ημέρα, η γυναίκα συνάντησε τον πολιτικό της πτέρυγας νεολαίας του φιλανδικού Κόμματος Εθνικού Συνασπισμού (NCP), ο οποίος κλωτσούσε άγρια τον σκύλο του “Καίσαρα”. Η γυναίκα έκανε παρατήρηση στον Yucca Romppaynen ότι κακομεταχειρίζεται τα ζώα . Ο 28 χρονος πολιτικός εξαπέλυσε δριμεία επίθεση εναντίον της και άρχισε να την γρονθοκοπεί . Την ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου. Πήρε το σκυλί στο σπίτι του και στη συνέχεια γύρισε πίσω στο σώμα του θύματος. Φόρτωσε το πτώμα στο αυτοκίνητό του και το μετέφερε στη θάλασσα όπου και το βύθισε. (Ilta-Sanomat/uf.ru)

 Ο φινλανδός ακτιβιστής Johan Beckman σημειώνει επίσης ότι το Κόμμα του Εθνικού Συνασπισμού δεν έχει ακόμη διαγράψει το δολοφόνο από τα μέλη του κόμματος, παρα το ότι ο ίδιος έχει παραδεχτεί την ενοχή του. Επίσης ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της Φινλανδίας επιβεβαίωσε ότι ο κατηγορούμενος “συνδέεται με τα κόμματα της συγκυβέρνησης με μια μακρά κοινή ιστορία “

 Τα argumenti ru και   bloknot.ru, δίνουν άλλη εκδοχή του εγκλήματος: σύμφωνα με μαρτυρίες το θύμα δέχθηκε επίθεση από ομάδας εθνικιστών που βρίσκονταν στο σπίτι του δράστη. Όταν άκουσαν τη γυναίκα να μιλάει ρωσικά την ξυλοκόπησαν έως θανάτου ενώ υπήρξαν συνεργοί και στη μεταφορά του πτώματος στην ακτή.

dimpenews

ΔΗΜΟΦΙΛΗ