15/05/2021

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΜΕ ΤΗΝ ISIS ΚΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΕ

wpid 20141023105937
Turkey Is Complicit with ISIS and Unfit to Join the EU
Άρθρο του Gerald Warner με τίτλο ‘Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΜΕ ΤΗΝ ISIS ΚΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΕ’, που αναρτήθηκε στην ειδησιογραφική ιστοσελίδα breitbart.com παράρτημα Λονδίνου, γράφει ότι τελικά η Τουρκία τράβηξε πίσω και δέχθηκε να αφήσει Κούρδους μαχητές να περάσουν από το έδαφός της από το Ιράκ στη Συρία για μάχες εναντίον των τσιχατιστών όμως προσθέτει όποιος φαντάζεται ότι αυτό αντιπροσωπεύει συνεργασία μιας Νατοϊκής χώρας για βοήθεια να καταπολεμηθεί το λεγόμενο ισλαμικό κράτος θα πρέπει να έχει παραισθήσεις.
Η νεο-οθωμανική Τουρκία πρόσκειται περισσότερο προς την ISIS παρά τη Δύση. Και αφού κάνει μια διεξοδική ανάλυση του πόσο η Τουρκία ΕΊΝΑΙ οππορτιουνιστική και ισλαμική, αναφέρεται στον Βρετανό Πρωθυπουργό κ. Ντέβιντ Κάμερον και γράφει :
«Μία γεωπολιτική ιδιοφυία ήταν απτόητη από μια τέτοια νοοτροπία. Ο Ντέιβιντ Κάμερον, ήταν πρωθυπουργός μόνο για τρείς μήνες όταν εγκαινίασε την προσωπική του σταυροφορία να φέρει μέσα στην ΕΕ την Τουρκία. Μιλώντας στην ΄Αγκυρα είπε : Είμαι εδώ για ν α εργαστώ για την συμμετοχή της Τουρκίας στην ΕΕ. Και να αγωνιστώ γι΄αυτήν. Ισχυρίστηκε ότι εκείνοι που έφερναν ένσταση σ΄αυτή τη κίνηση « εσκεμμένα δεν κατανοούσαν το Ισλάμ». Ευχαριστούμε Ντέιβ. Αυτό έπρεπε να λεχθεί. Πολλοί από΄εμάς πρέπει να βγούμε έξω με τα χέρια ψηλά και να ομολογήσουμε ότι δεν κατανοήσαμε».
Και συνεχίζει το άρθρο απαντώντας στον Ντέιβιντ Κάμερον. « Δεν κατανοούμε γιατί η ISIS ενεργεί ατιμώρητα μέσα στη Τουρκία, δεν κατανοούμε γιατί ο Ερτογάν απαιτεί ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από περιοχές της ISIS όταν αυτή δεν έχει αεροπλάνα όταν τα πολεμικά αεροπλάνα είναι το κύριο όπλο των αντιπάλων της . Ακόμα περισσότερο δεν καταλαβαίνουμε γιατί η Τουρκία το 97% του εδάφους της οποίας είναι στη Ασία, πρέπει να ενωθεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αντιλαμβανόμαστε όμως γιατί το κόμμα UKIP πέρσι κάλεσε τον Ντέιβ να εγκαταλείψει την παράφρον καμπάνια του να φέρει αυτή την αμφίβολη χώρα στην ΕΕ και να δώσει το δικαίωμα στους πολίτες της να πλημμυρίσουν την Βρετανία. Υπό το φώς της πρόσφατης συμπεριφοράς της Τουρκίας είναι αναγκαίο να συζητηθεί και η συνεχιζόμενη συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ».
(Ανταπόκριση Φανούλας Αργυρού από Ράδιο Πρώτο, 23.10.2014).
by Gerald Warner 21 Oct 2014
….One geopolitical genius was undeterred by this mentality. David Cameron had been prime minister for only three months when he launched a personal crusade to bring Turkey into the EU. Speaking in Ankara, he said: “I’m here to make the case for Turkey’s membership of the EU. And fight for it.” He claimed that those opposed to the move “wilfully misunderstand Islam”. Thanks, Dave. That needed saying. Many of us would have to come out with our hands up and confess to such a misunderstanding.
We misunderstand why ISIS operates with impunity inside Turkey, to the extent of attempting the abduction of a Syrian rebel leader on Turkish soil a few days ago. We fail to understand why Erdogan should demand a no-fly zone over ISIS-threatened territory when ISIS has no aircraft and warplanes are its opponents’ chief weapon. More widely, we cannot understand why Turkey, whose territory is 97 per cent in Asia, should join the European Union.
We do, however, understand why UKIP last year challenged Dave to abandon his demented campaign to bring this dubious state into the EU and give its citizens the right to flood into Britain. In the light of Turkey’s recent conduct, it is also pertinent to query its continued membership of Nato.
Ολόκληρο το άρθρο εδώ –
http://www.breitbart.com/Breitbart-London/2014/10/22/Turkey-Is-Complicit-with-ISIS-and-Unfit-to-Join-the-EU
Η ώρα του ηγέτη και όχι του ικέτη
23 Οκτώβριος 2014, 07:00 | Σημερινή
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μιλήσει σήμερα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Και οφείλει να απευθυνθεί στους εταίρους, όχι ως ικέτης, όχι ως ζητιάνος πλατωνικών ανακοινώσεων, αλλά ως αυστηρός κριτής της προκλητικά αδιάφορης στάσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ως ηγέτης κράτους, το οποίο δέχεται και δεύτερη εισβολή διά της καταλήψεως των θαλασσών του. Οφείλει να είναι αποφασιστικός και να απαιτήσει άμεση δράση και λήψη μέτρων κατά της Τουρκίας.
«Κύριοι, είμαστε ή δεν είμαστε εταίροι και σύμμαχοι; Είμαστε ή δεν είμαστε μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Δικαιούμαστε ή δεν δικαιούμαστε την ελάχιστη αλληλεγγύη, την οποία δικαιούται ένα κράτος-μέλος όταν υφίσταται επίθεση; Δεν έχουμε αισθανθεί ούτε μία στιγμή τη συμπαράστασή σας, ούτε για την κατοχή των εδαφών μας που είναι ευρωπαϊκά, ούτε για τη νέα επιδρομή την οποία δεχόμαστε.
Απαιτώ, ως ηγέτης ευρωπαϊκού κράτους, άμεση διακοπή των ενταξιακών συνομιλιών με την Τουρκία και επιβολή κυρώσεων επί της επιδρομικής αυτής χώρας. Απαιτώ, όπως ενεργήσατε στην περίπτωση της Ρωσίας, την ίδια στάση να τηρήσετε και την ίδια πρακτική αντίδραση να μεθοδεύσετε, και κατά της Τουρκίας.
Αν δεν υπάρξει τέτοια αντίδραση, η Κυπριακή Δημοκρατία αποδεσμεύεται από την υποχρέωσή της να εφαρμόσει τα μέτρα που έχετε αποφασίσει κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Απαλλάσσεται επίσης και από τη δέσμευσή της να στηρίξει ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ευρώπη, δεν χρειάζεται επιδρομείς εντός των κόλπων της».
Αυτά οφείλει να πει στους Ευρωπαίους εταίρους σήμερα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. Να υψώσει ανάστημα αποφασιστικού και αξιοπρεπούς ηγέτη κράτους-μέλους της Ε.Ε., το οποίο δέχεται στρατιωτική επίθεση. Και όχι εικόνα αναξιοπρεπούς ηγέτη που εκλιπαρεί υποστήριξη, την οποία εκ καθήκοντος έπρεπε να είχε προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ενωση.
Οι ώρες είναι κρίσιμες και καθοριστικές, όχι μόνο για το κυπριακό κράτος, αλλά και για τον Νίκο Αναστασιάδη. Ή αναδεικνύεται ηγέτης ή καταντά περιφερόμενος ικέτης. Ή σώζει τον τόπο ή τον καταβαραθρώνει. Ή εμπεδώνει σεβασμό προς την Κυπριακή Δημοκρατία ή την καθιστά περίγελο και τη συρρικνώνει σε ομοίωμα κράτους. Ή αφήνει στο περιθώριο τις αγκυλώσεις και τις εμμονές του ή συνεχίζει να είναι δέσμιός τους.
Γνωρίζουμε τις τεράστιες αδυναμίες αυτού του κράτους.
Είναι διχοτομημένο, οικονομικά χρεοκοπημένο και στρατιωτικά ανοχύρωτο. Οι ανέξοδοι παλληκαρισμοί αποτελούν ηρωική μωρία. Αλλά από κει και πέρα, οφείλει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να διαφυλάξει την αξιοπρέπεια της Κυπριακής Δημοκρατίας. Να εξαντλήσει όσα ελάχιστα και μηδαμινά μέσα αντίδρασης διαθέτει η Κυπριακή Δημοκρατία. Αλλά να μη μετατρέψει την αξιοπρέπεια σε δουλικότητα και την αδυναμία σε υποταγή.
Είμαστε κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Απαιτούμε πρακτική συμπαράσταση. Όχι λόγια. Μέτρα κατά του εισβολέα. Γνωρίζουμε τις υποχρεώσεις μας. Αλλά και οι εταίροι οφείλουν να κατανοήσουν τις δικές τους. Οι υποχρεώσεις δεν είναι μονόδρομος. Μέτρα, τα οποία λαμβάνει η Ευρωπαϊκή Ενωση και πλήττουν τα συμφέροντα της Κύπρου, απορρίπτονται. Υπεράνω των συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βρίσκονται τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Και όταν τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας βλάπτονται από τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν γίνονται αποδεκτά.
Εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν επιβάλει στην Τουρκία τις ίδιες κυρώσεις, τις οποίες επέβαλε στη Ρωσία, τότε η Κυπριακή Δημοκρατία δεν είναι υπόχρεη να εφαρμόσει τα μέτρα. Να τα ακυρώσει αμέσως. Αυτά να πει στους εταίρους σήμερα, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας…
http://www.sigmalive.com/simerini/columns/thesi/173194/i-ora-tou-igeti-kai-oxi-tou-iketi
http://www.sigmalive.com/simerini/politics/173245/diplomatiki-antepithesi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ