Ελληνες υπάλληλοι της Κομισιόν εμπλέκονται σε απάτη που είχε στηθεί με επιδοτήσεις για ερευνητικά προγράμματα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
Γιατί πρέπει να προετοιμάσουμε την χρεοκοπία μας
 
 
Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για τον «χορό» δισεκατομμυρίων ευρώ που είχε στηθεί γύρω από τις κοινοτικές επιδοτήσεις για ερευνητικά προγράμματα. Υπενθυμίζεται πως το σκάνδαλο, που αφορά επιχορηγήσεις ύψους 25 δισ. ευρώ, φέρνει κατηγορούμενους τους εκπροσώπους τεσσάρων ελληνικών εταιρειών για τρία κακουργήματα.
Η υπόθεση συνδέεται με τα κοινοτικά προγράμματα

 
«Πολιτεία» και «Κοινωνία της Πληροφορίας» και αφορά επιδοτήσεις που δόθηκαν σε ερευνητικά και πιλοτικά προγράμματα. Στη χώρα μας φέρονται να εμπλέκονται εκπρόσωποι 4 ελληνικών εταιρειών, στους οποίους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα, με ποσό ζημίας αρκετών εκατομμυρίων ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απάτη φέρονται να εμπλέκονται και Ελληνες υπάλληλοι της Κομισιόν, καθώς διεξάγεται ήδη παράλληλη έρευνα στις Βρυξέλλες. Η έρευνα μάλιστα ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία για την Καταπολέμηση της Απάτης (OLAF).
Οι υπάλληλοι της Κομισιόν, προκειμένου να καρπωθούν κάποια από τα εκατομμύρια ευρώ που έδινε η ΕΕ, έστηναν τα προγράμματα «φωτογραφικά» σε ό,τι αφορά τους όρους, τις προϋποθέσεις και το αντικείμενο, προκειμένου να τα «χτυπήσουν» οι δικοί τους άνθρωποι στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες κοινοτικές χώρες.
Η δικογραφία έφτασε στην Εισαγγελία την 1η Οκτωβρίου και με εντολή του προϊσταμένου της, Ηλία Ζαγοραίου, τη χειρίστηκαν οι εισαγγελείς Χ. Ντζούρας και Γ. Καλούδης, οι οποίοι άσκησαν σε βάρος των 4 νομίμων εκπροσώπων και υπαλλήλων των εταιρειών που εμπλέκονται στην υπόθεση την κάτωθι ποινική δίωξη:
1) Απάτη σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, με το συνολικό περιουσιακό όφελος και τη βλάβη να υπερβαίνει τα 150.000 ευρώ.
2) Πλαστογραφία μετά χρήσεως, από δράστες που ενεργούν κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, με το συνολικό σκοπούμενο περιουσιακό όφελος να υπερβαίνει τα 120.000 ευρώ.
3) Νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, από δράστες που ενεργούν κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια.
Η υπόθεση ανατέθηκε σε ανακριτή.
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ