CNN: «Eurobank και Πειραιώς αποτυγχάνουν στα Stress Tests . Πάει (;) και η ανακεφαλαιοποίηση κορόιδα !»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

trapezes1202σ.σ.netakias Ο ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 2013 ΕΛΕΓΕ “ΔΩΣΤΕ 60δις ΣΤΟ ΣΑΛΛΑ, ΣΤΟ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟ , ΣΤΟΝ ΛΑΤΣΗ κτλ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ” ούτε ρευστότητα είδατε, πάνε και τα λεφτάκια, τώρα ο,τι έμεινε στο ΤΧΣ και βλέπουμε.

(Δείτε τί πλήρωσε το δημόσιο στις χρεοκοπημένες τράπεζες από το 2008 έως και σήμερα)

Έρευνα της JP Morgan που αναμεταδίδεται από το CNN αναφέρει ότι οι δύο ελληνικές τράπεζες δεν καταφέρνουν να περάσουν τα Stress Tests της ΕΚΤ,

δύο μόλις ημέρες πριν την δημοσίευση των επίσημων στοιχείων. Ισπανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (εδώ η χθεσινή είδηση) που αναμεταδίδει και το Reuters κάνουν λόγο για τρεις ελληνικές τράπεζες με πρόβλημα.

JP

Αν οι τρεις από τις τέσσερις ελληνικές τράπεζες έχουν πρόβλημα στο ετήσιο stress test της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, μετά τις ανακεφαλαιοποίησεις, τις συγχωνεύσεις και τον αναβαλλόμενο φόρο τότε το ζήτημα είναι τεράστιο.

Κι όμως τα ελληνικά ΜΜΕ δεν φαίνεται να ιδρώνουν. Αντίθετα η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ βγήκαν χθες με πρωτοσέλιδο «Οι τράπεζες σώζουν την παρτίδα» ισχυριζόμενα ότι οι ελληνικές τράπεζες θα περάσουν χωρίς πρόβλημα το ευρωπαϊκό τεστ για την βιωσιμότητα των τραπεζών.

Εμείς δεν έχουν πληροφόρηση μέσα από την ΕΚΤ και άρα δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν ΤΑ ΝΕΑ ή η JP Morgan έχουν δίκιο, αυτό όμως που μας κάνει να αναρωτιόμαστε είναι γιατί η συγκεκριμένη είδηση που κανονικά θα έπρεπε να προκαλέσει σεισμό στον δημοσιογραφικό χώρο έχει τόση μικρή κάλυψη.

Τα ειδικά ΜΜΕ για την οικονομία και τις τράπεζες αναφέρουν απλά τα δημοσιεύματα χωρίς να κατονομάζουν τις τράπεζες και κανείς δεν φαίνεται διατεθειμένος να ρωτήσει την επίσημη δήλωση των τραπεζών που σύμφωνα με το ρεπορτάζ έχουν πρόβλημα.

TPP

ΔΗΜΟΦΙΛΗ