ΤΡΕΙΣ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΝΕΚΡΟΙ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΡΙΩΝ ΜΑΧΗΤΩΝ ΤΟΥ PKK

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 1414250799084 1
Δ Πορφύρης / Π Σταφυλά

“Μασκοφόροι χτες Σάββατο , σκότωσαν πυροβολώντας 3 Τούρκους στρατιώτες στην περιοχή της κουρδικής μειονότητας στα νοτιοανατολικά της χώρας”, αναφέρει το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων  Anatolia και αναμεταδίδει η Sabahdaily.

Οι τρείς στρατιώτες πυροβολήθηκαν σε δρόμο της πόλης Yuksekova της επαρχίας Hakkari στα σύνορα Τουρκίας με Ιράκ και Ιράν.

Οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν αλλά έχει στηθεί μια ολόκληρη επιχείρηση για τον εντοπισμό τους. Εν τω μεταξύ καμιά  οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

Υπήρχε προηγούμενο:

Την Πέμπτη το βράδυ, οι τουρκικές αρχές είχαν σκοτώσει 3 υπόπτους ως μέλη του εκτός νόμου PKK στο Kagizman της ανατολικής περιοχής   Kars. Η ένοπλη πτέρυγα του  PKK,  HPG , επιβεβαίωσε με ανακοίνωση ότι 3 μαχητές της σκοτώθηκαν σε μάχη.

Ο στρατός σε ανακοίνωσή του χαρακτήρισε τους νεκρούς ως  “τρομοκράτες που ανήκαν σε αποσχιστική οργάνωση”, χωρίς όμως να αναφέρει ευθέως το PKK.

Οι μεγάλες εντάσεις και ταραχές των τελευταίων εβδομάδων μεταξύ τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας και Κούρδων που διαμαρτύρονταν οργσμένοι για την φιλοισλαμική πολιτική της Άγκυρας, μάλλον σχετίζονται με το περιστατικό.

Ο Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε:

“Θα λάβουμε οποιοδήποτε μέτρο κριθεί απαραίτητο για τη διασφάλιση της εθνικής ενότητας στη χώρα. Η διαδικασία ειρήνης δεν κάνει συμβιβασμούς με την τρομοκρατία,”υπονοώντας το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα και παραλείποντας το Ισλαμικό Κράτος το οποίο υποστηρίζει υπογείως τόσα χρόνια στο συριακό…

dimpenews.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ