Ο Ομπάμα δηλώνει αισιόδοξος μπροστά στη συντριβή

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

οβαμαO πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είναι πεπεισμένος ότι το Δημοκρατικό κόμμα θα διατηρήσει τον έλεγχο της Γερουσίας στις βουλευτικές εκλογές, διαβεβαίωσε σήμερα ο εκπρόσωπός του, επιχειρώντας ωστόσο να υποβαθμίσει την έκβαση της εκλογικής αναμέτρησης.
Σύμφωνα με τις περισσότερες δημοσκοπήσεις, οι Ρεπουμπλικάνοι οδεύουν στο να αποκτήσουν την απόλυτη πλειοψηφία και στα δύο σώματα του Κογκρέσου στις ενδιάμεσες εκλογές, οι οποίες διεξάγονται αύριο. Ελέγχουν ήδη τη Βουλή των Αντιπροσώπων και εκτιμάται ότι έχουν ισχυρές πιθανότητες να επικρατήσουν και στη Γερουσία, 36 από τις 100 έδρες της οποίας ανανεώνονται αύριο για ένα διάστημα 6 ετών.

Ο αντιπρόεδρος της αμερικανικής κυβέρνησης Τζο Μπάιντεν εξέφρασε σήμερα αυτοπεποίθηση για το αποτέλεσμα των αυριανών εκλογών.
«Δε συμφωνώ με τους δημοσκόπους. Η πρόβλεψή μου είναι (…) ότι θα διατηρήσουμε τον έλεγχο της Γερουσίας» είπε ο Μπάιντεν στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Σε ερώτηση που του τέθηκε σχετικά με αυτήν την πρόβλεψη, ο Τζος Έρνεστ, ο εκπρόσωπος του Μπαράκ Ομπάμα, επισήμανε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος συμφωνεί με την άποψη αυτή.

«Οι ενδιάμεσες εκλογές είναι πολύ διαφορετικές από τις προεδρικές, ιδιαίτερα φέτος» τόνισε ο Έρνεστ και υπογράμμισε ότι η πλειονότητα των μονομαχιών από τις οποίες θα κριθεί ο έλεγχος της Γερουσίας διεξάγεται σε πολιτείες όπου επικρατούν οι Ρεπουμπλικάνοι, στις οποίες ο Ομπάμα δεν είχε κερδίσει το 2012.

Σε ερώτηση που του τέθηκε για το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία ο Τζο Μπάιντεν, το όνομα του οποίου αναφέρεται συχνά – παρότι η πρώην ΥΠΕΞ Χίλαρι Κλίντον θεωρείται η επικρατέστερη υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών –, ο Έρνεστ απέφυγε να απαντήσει.

Ο πρόεδρος δεν επικεντρώνεται στο 2016» υπογράμμισε ο ίδιος και διευκρίνισε ότι ο Μπαράκ Ομπάμα θα παρακολουθήσει την εκλογική βραδιά και θα ενημερωθεί για τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών στο Λευκό Οίκο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ