ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΚΑΙ ΝΕΟΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κώστα Δημ.Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)
Τι θα γίνει με την Τουρκία (“Τ”);
Θα συνεχιστεί η παθητική, ειρηνόφιλη, πολιτισμένη ανεκτική (σε βαθμό παρεξηγήσεως) δικής μας στάση;
Έβαλαν μπότα στο 40% της Κύπρου μας. Αύριο, αν βρούν πάλι ευκαιρία, θα την καταλάβουν ολόκληρη (!).
Τώρα θέλουν να μοιράσουν τα (δικά της) κοιτάσματα υδρογονανθράκων.
Μονίμως αμφισβητούν το διεθνώς κατοχυρωμένο δικαίωμα των 12 μιλίων.
Μιλούν διαρκώς για αμφισβητούμενες ….γκρίζες ζώνες, αλλά και κατοικημένα ελληνικά νησιά!!!…
Τούρκικα αεροπλάνα και πλοία παραβιάζουν τον δικό μας εναέριο και θαλάσσιο χώρο ανεπίτρεπτα. Αγωνίζονται, δεκαετίες τώρα, για να αφοπλίσουμε τα νησιά μας. Επιχαίρουν κάθε φορά που συμβαίνει εμείς να έχουμε εσωτερικά προβλήματα. Καραδοκούν να εκμεταλλευτούν οποιαδήποτε αδυναμία μας.
Εμείς πάλι δεν αντιδρούμε. Δεν διεκδικούμε ποτέ (!).
Αγοράζουμε ακατάλληλα ή ελαττωματικά υποβρύχια, αεροπλάνα, και οπλικά συστήματα προκειμένου κάποιοι να πάρουν κάποιοι μίζες!
Τους αντιμετωπίζουμε με: αναχαιτήσεις, νότες διαμαρτυρίας και ανεξάντλητη υπομονή (!).
Οι ταγοί μας θα πρέπει να μας πουν: Φ ο β ο ύ ν τ α ι ν α ι ή ό χ ι τ η ν Τ ο υ ρ κ ί α; Αυτά τα γελοία περί της: “Φίλης και συμμάχου χώρας” (… παραδοσιακά υποθέτω), πρέπει να σταματήσουν.
Η Τ ο υ ρ κ ί α ε ί ν α ι ε χ θ ρ ι κ ή χ ώ ρ α.
Η εκάστοτε ηγεσία της οραματίζεται την αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Όσο για τα παλαμάκια, τα ζεϊμπέκικα και τα στεφάνια κατάθεσης, καλό θα είναι να ξεχαστούν, επειδή απλώς την αποθρασύνουν.
Οι πυγμαίοι δυτικοί ηγέτες δεν παίρνουν – ούτε και πρόκειται να πάρουν – θέση, λόγω συμφερόντων, αλλά και πολιτικής ανεπάρκειας τους.
Εμείς τι κάνουμε; (Εκτός βέβαια από … διαμαρτυρίες, παλαμάκια, επίδειξη αιδημοσύνης αρσακειάδας περασμένου αιώνα).
Ακούμε πως γίνεται προσπάθεια να συνευρεθούν οι πολιτικοί Αρχηγοί για να συζητήσουν για την διεξαγωγή ή μη πρόωρων εκλογών, επ’ ευκαιρία της εκπνοής της θητείας του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Μήπως θα μπορούσαν να …. συνέλθουν κάπως, ώστε να συνέλθουν σε σύσκεψη όλοι μαζί με τον Πρόεδρο και να συμφωνήσουν – αφού συμβουλευτούν τους Αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων και αρμόδιους διπλωμάτες – ως Έλληνες αυτή τη φορά (και όχι ως κομματάρχες) για το πως θα αντιμετωπίσουν τους εχθρούς του Ελληνισμού;
Να βοηθήσουν και ορισμένα απαράδεκτα ΜΜΕκτροχιασμού προς αυτή την κατεύθυνση της Εθνικής προσπάθειας, αντί να συνεχίζουν να καλούν κομματικά στελέχη που πρόθυμα αλληλοσπαράσσονται – χάριν της τηλεθέασης- την ίδια ώρα που η Τ θέλει να κατασπαράξει και να αφανίσει την Ελλάδα.
Τα τεράστια εσωτερικά της προβλήματα ( Κουρδικό κ.α) όσο και η απώλεια διεθνών ερεισμάτων, λόγω αστοχιών και μεγαλοϊδεατισμού, στην εξωτερική της πολιτική (ανατολικά), δεν της επιτρέπουν να ανοίξει νέα μέτωπα (δυτικά της) .
Είναι αστείος, φοβικός και αστήρικτος ο ισχυρισμός πως : “όταν έχει δικά της προβλήματα, τότε τα εξάγει προς εμάς”. Αυτό μπορεί να συμβεί μόνον όταν γνωρίζει ή νομίζει, ότι την φοβόμαστε.
Αν εμείς υψώσουμε το εθνικό μας ανάστημα και την αντιμετωπίσουμε με: “Μολών λαβέ. Αν τολμάς κήρυξε μας πόλεμο”, τότε θα υποχρεωθεί να αναδιπλωθεί, μαζευτεί στο καβούκι της, όπως κάνουν οι θρασύδειλοι.
Είναι πράγματι ανώφελο και οικονομικά ασύμφορο να προβαίνουμε σε συνεχείς αγορές εξοπλισμών, όταν οι γείτονες γνωρίζουν ότι δεν τα χρησιμοποιούμε (βλ. Ίμια κ.ο.κ). Εκτός και αν μας ενδιαφέρουν οι μεγαλοπρεπείς παρελάσεις!
Υ.Γ Οι ΝΕΟΡΑΓΙΑΔΕΣ μας, εμφανίζουν επιπρόσθετα: Ρατσιστικές και αντιτουριστικές τάσεις. Με δεδομένο ότι ήδη ένα εκατομμύριο Τούρκοι πολίτες μας επισκέπτονται, ως τουρίστες, γιατί ενοχλούν οι επισκέψεις των ενστόλων Τούρκων;
Μήπως επειδή (τα ένστολα καρντάσια μας ) έρχονται με διαφορετικά μεταφορικά μέσα: πολεμικά πλοία, αεροπλάνα, υποβρύχια, οπότε τους κάνει κέφι;
Άλλωστε και αυτοί έχουν το ελεύθερο ως ….. παραδοσιακοί φίλοι και σύμμαχοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ