ΤΡΙΤΗ, 28 ΙΟΥΛΙΟΥ 2026
ΔΙΕΘΝΗ

Σκότωσαν τις έφηβες αδελφές τους και τη μητριά τους κατηγορώντας τις για «μοιχεία»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Πρόσθεσε το olympia.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

σαμπανΔύο αδέλφια από το Πακιστάν συνελήφθησαν σήμερα επειδή σκότωσαν τη μητριά τους και τις δύο μικρότερες, ετεροθαλείς αδελφές τους επειδή ήταν «μοιχαλίδες», ανακοίνωσε η αστυνομία.

Οι δύο αδελφοί, ηλικίας περίπου 30 ετών, προφυλακίστηκαν αφού τους κατήγγειλε ο πατέρας τους στις αστυνομικές αρχές της Λαχόρης.

«Ο Σάμπαν Άχμεντ, ο πατέρας των κατηγορουμένων, ανέφερε τα γεγονότα στην αστυνομία λέγοντας ότι οι γιοι του σκότωσαν τη γυναίκα του, τη Σούγρα, 50 ετών, και τις κόρες του, Μουκάντας και Αμίνα, 18 και 16 ετών αντίστοιχα», είπε ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας, Μοχάμαντ Αγιούμπ.

Μόνο πέρυσι 869 γυναίκες δολοφονήθηκαν στο Πακιστάν «για λόγους τιμής», σύμφωνα με την ανεξάρτητη Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της χώρας αυτής. Πολλές Πακιστανές δεν μπορούν να επιλέξουν μόνες τους τον σύζυγό τους, ούτε να επιδείξουν ανυπακοή στις αποφάσεις που λαμβάνουν οι γονείς τους για εκείνες αφού κάτι τέτοιο θεωρείται ότι ντροπιάζει ολόκληρη την οικογένεια.

ΠρωτοσελιδαΕιδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *