Τα καθάρματα που ήθελαν να "δείρουν" τους Ελληνες…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

wpid 20141112074910

Σεπτέμβρης 2014 στην κατεχόμενη Ελλάδα. Στο 3,5% η πτώση της βιομηχανικής παραγωγής σύμφωνα με την eurostat, 5,1% σύμφωνα δε με την ΕΛΣΤΑΤ.
Νούμερα με αποκλείσεις αδιάφορες για τον κόσμο που λιώνει καθημερινά από τα απανωτά κτυπήματα των φερομένων ως κυβερνητών. Θα μου πεις, αυτοί φταίνε ή οι “δανειστές” ;
Αυτοί φίλε μου, οι δανειστές, κάνουν την δουλειά τους. … όπως οι ύαινες.
Τρώνε σάρκες και αποφασίζουν ποια χώρα θα λιώσουν αδιαφορώντας για τους γηγενείς της. Αδιαφορώντας για την Ιστορία, τον Πολιτισμό της. Κάνουν τα πάντα που μπορούν, αρκεί να έχουν εκεί, στην όποια χώρα, δικούς τους. Μπόσικους. Του χεριού τους.
Εδώ τα ονόματα τέτοιων είναι πασίγνωστα τοις πάσι. Επί παραδείγματι, σήμερα, ο γεωργιάδης δήλωσε με … περηφάνια : “Η άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας θα έρθει μόλις επιστρέψουμε στην κανονικότητα … έτσι λειτουργεί η οικονομία, τι να κάνουμε τώρα”. Τι να πεις για ένα τέτοιο άτομο που … μιλάει Ελληνικά και εμπορεύεται Ελλάδα, αδιαφορώντας ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες ;
Τι να πεις για … κυβερνήτες σαν τους σημίτη, γαπ και σαμαρά που άνοιξαν τις πύλες της κολάσεως σε άτομα όπως ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιτνερ όπου στο βιβλίου που με τίτλο «Stress Test: Reflections on Financial Crises», (εκδόθηκε τον προηγούμενο Μάιο), περιγράφει χυδαία και φτύνει πάνω στα κόκαλα των γονέων μας αναφέροντας τα εξής :
“Θυμάμαι να φτάνω στο δείπνο και να κοιτάζω το Blackberry μου. Στην Ευρώπη επικρατούσε καταστροφή. Οι μετοχές των γαλλικών τραπεζών έπεφταν 7% και 8%. Ήταν μεγάλο θέμα. Για εμένα ήταν μια κλασική απόλυτη σφαγή, γιατί άκουγα από παντού: κρίση στην Ελλάδα, ποιος έχει ανοίγματα στην Ελλάδα;
Ξέρετε, οι Ευρωπαίοι βασικά ήρθαν σε εκείνη τη συνάντηση λέγοντας: Θα δώσουμε στους Έλληνες ένα μάθημα. Είναι πραγματικά φριχτοί. Μας είπαν ψέματα. Είναι απαίσιοι και άσωτοι και εκμεταλλεύθηκαν βασικά τα πάντα και θα τους συντρίψουμε. Αυτή ήταν η στάση όλων.
Θυμάμαι τότε ότι τους είπα: “Μπορείτε να τους βάλετε το μαχαίρι στο λαιμό, αν αυτό θέλετε. Αλλά πρέπει οπωσδήποτε να στείλετε ένα καθησυχαστικό μήνυμα στην Ευρώπη και στον κόσμο ότι θα το κρατήσετε το πράγμα, δεν θα το αφήσετε να πέσει. Πρέπει να προστατεύσετε όλο τον τόπο”.
Τους το έκανα πολύ σαφές εκείνη την στιγμή. Άκουγα συνέχεια αυτές τις παλιοκολλημένες κουβέντες για ηθικό κίνδυνο από αυτούς και τους είπα: “Ωραία λοιπόν, αν θέλετε να είστε σκληροί μαζί τους πάει καλά, αλλά πρέπει να δώσετε κάποια αξιόπιστη διαβεβαίωση ότι δεν θα αφήσετε την κρίση να μεταδοθεί πέρα από την Ελλάδα… Και για να γίνει αυτό πρέπει να φροντίσετε πολύ να είστε αξιόπιστοι ότι θα υλοποιήσετε τη δέσμευσή σας και θα δώσετε και στην Ελλάδα ένα μάθημα”.
Τους είχαν πει ψέματα οι Έλληνες. Τους είχαν φέρει σε δύσκολη θέση οι Έλληνες που εν τέλει δανείστηκαν όλα αυτά τα λεφτά, και ήταν έξαλλοι και μανιασμένοι. Ήθελαν να τους ξυλοφορτώσουν”.
Οργή και πάλι οργή τα συναισθήματα από την ανάγνωση των … απομνημονευμάτων του τέρατος. Αλλά και από την εσωτερική προδοσία. Αυτών που άνοιξαν τους ασκούς του Αιόλου.
Y.γ. Για τους προέδρους της δόλιας Χώρας δεν θα σχολιάσω τίποτα. Δεν αξίζει ούτε μια στάλα -έστω- internet-ικό μελάνι. Ο καραμανλής όμως, ήξερε τα πάντα !
Και ναι μεν η σιωπή του είναι επιλογή του, ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ όμως να σιωπά. Ειδικά έχοντας ψηφίσει μνημόνιο, μεσοπρόθεσμο εφαρμοστικό και πάμπολλους … αντιλαϊκούς νόμους.
… Όπως θα ψηφίσει ξανά ΚΑΙ κατά της απόφασης Δικαστηρίων για τα αναδρομικά των ενστόλων !
Γιώργος Θ. Κανελλάκης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ