Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2023

Τζιχαντιστές δημοσιοποίησαν βίντεο που εμφανίζονται όμηροι ένας Γάλλος και ένας Ολλανδός

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ομηροιΗ οργάνωση αλ-Κάιντα του Μαγκρέμπ (AQIM) έδωσε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα ένα μαγνητοσκοπημένο βίντεο όπου εμφανίζονται ένας Γάλλος και ένας Ολλανδός όμηρος όπως ανέφερε η αμερικανική κεντρική υπηρεσία παρακολούθησης ισλαμικών ιστοσελίδων.

Σε αυτό το σύντομο βίντεο εμφανίζεται ο Γάλλος όμηρος Σερζ Λαζάρεβιτς που φέρει μακριά γενειάδα και φορά μια παραδοσιακή ενδυμασία των Τουαρέγκ να μιλά γαλλικά και να ζητά από τους οικείους του να είναι υπομονετικοί. Ο Γάλλος όμηρος απήχθη το Νοέμβριο του 2011 και το βίντεο δεν παρέχει καμία ένδειξη για το πότε αυτό μαγνητοσκοπήθηκε.

Ο Λαζάρεβιτς απήχθη μαζί με έναν ακόμη Γάλλο τον Φιλίπ Βερντόν ο οποίος εκτελέστηκε με μια σφαίρα στο κεφάλι, τον Ιούλιο του 2013, έξι μήνες μετά την έναρξη της στρατιωτικής επέμβασης των γαλλικών δυνάμεων στο Μαλί.

Στο βίντεο, μετά τον Λαζάρεβιτς, εμφανίζεται ένας άλλος όμηρος ο Ολλανδός Σιγιάκ Ρίκε που επίσης φέρει γενειάδα, φορά πουκάμισο και μιλάει αγγλικά. Το βίντεο όπου εικονίζεται ο Ολλανδός όμηρος μαγνητοσκοπήθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου του 2014 την 1000οτή ημέρα κράτησής του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ