ΣΥΡΙΖΑ: καρπαζοεισπράχτορας της τρόικας η κυβέρνηση!

συριζα
 
«Η κυβέρνηση κατεδαφίζει τις συντάξεις, αποδεχόμενη για άλλη μια φορά το ρόλο του καρπαζοεισπράχτορα της τρόικας», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύοντας δριμεία επίθεση για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα σε ότι αφορά το Ασφαλιστικό και τα εργασιακά, μετά και τις πληροφορίες ότι η κυβέρνηση ήδη προχωρά σε υποχωρήσεις.
«Η διαπραγμάτευση-φιάσκο μετατρέπεται πάλι σε τραγωδία» για το λαό και τους εργαζομένους, λέει η Αξιωματική

Αντιπολίτευση, προειδοποιώντας αύξηση ορίων ηλικίας με κύρια θύματα τις εργαζόμενες μητέρες, τα άτομα με αναπηρία, και όσους εργάζονται σε βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην πανεργατική απεργία της 27ης Νοεμβρίου, ώστε να γίνει η αφετηρία για την ανατροπή της κυβέρνησης «πριν προλάβει να συμφωνήσει με την τρόικα την ολοκληρωτική καταστροφή της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, των συντάξεων και των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων».
Ειδικότερα στη σκληρή δήλωσή του ο Δημήτρης Στρατούλης, υπεύθυνος για τα Εργασιακά στον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει: «Η κυβέρνηση σε ρόλο καρπαζοεισπράχτορα της τρόικας κατεδαφίζει τις συντάξεις. Όχι στα νέα μνημονιακά μέτρα. Να φύγει τώρα η κυβέρνηση.»
» Η κυβέρνηση αποδεχόμενη για άλλη μια φορά τον ρόλο του καρπαζοεισπράχτορα της τρόικας μετέτρεψε τις «κόκκινες γραμμές» της σε «γραμμές πάνω την άμμο», που σβήνουν εύκολα με το πρώτο φύσημα του ανέμου.»
» Η διαπραγμάτευση-φιάσκο της κυβέρνησης με την τρόικα μετατρέπεται πάλι σε τραγωδία για τον λαό και κυρίως για τους εργαζόμενους και συνταξιούχους».
«Τα όρια ηλικίας για όσους λαμβάνουν την κατώτερη σύνταξη και για τις εργαζόμενες μητέρες, τα ΑμεΑ και τους εργαζόμενους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα εκτινάσσονται. Ταυτόχρονα, προωθούνται και νέες μειώσεις των κύριων συντάξεων» αναφέρει ο κ. Στρατούλης και προειδοποιεί και για βίαιες ανατροπές στα εργασιακά:
«Τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα της απεργίας και της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης κατεδαφίζονται. Αντίθετα, τα ‘δικαιώματα’ των εργοδοτών για ανταπεργία και ελεύθερες ομαδικές απολύσεις επανέρχονται από το παράθυρο μετά από πολλές δεκαετίες. Οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων εξαερώνονται».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ