Νεα δημοσκοπηση φερνει τον ΣΥΡΙΖΑ 5 μονάδες μπροστά και δείχνει μάχη για την τριτη θέση.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

wpid 20141209123856Νέα δημοσκόπηση, αυτή τη φορά της εταιρείας Pulse RC για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού «Action 24», δίνει προβάδισμα…
5 μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ, τόσο στην πρόθεση ψήφου όσο και στην πρόθεση ψήφου χωρίς άκυρο, λευκό ή αποχή, έναντι της Νέας Δημοκρατίας.
Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 27% και η ΝΔ 22%. Τρίτο κόμμα εμφανίζεται το ΠΑΣΟΚ με 6,5% και ακολουθούν «Το Ποτάμι» με 6%, η Χρυσή Αυγή με 6%, το ΚΚΕ με 5,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,5% και η Δημοκρατική Αριστερά με 1%. Το 5% επιλέγει «Αλλο κόμμα», Λευκό/Αποχή το 8% και 9,5% του δείγματος δήλωσαν αναποφάσιστοι ή δεν απάντησαν.
Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων (χωρίς άκυρο, λευκό και αποχή) ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 29% και η Ν.Δ 24%. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 7%, «Το Ποτάμι» με 6,5% και η Χρυσή Αυγή, επίσης με 6,5% , το ΚΚΕ με 6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4% και η Δημοκρατική Αριστερά με 1%. «’Αλλο κόμμα» επιλέγει το 5,5% των ερωτηθέντων, ενώ 10,5% του δείγματος συγκεντρώνει η κατηγορία «Αναποφάσιστοι/Δεν απάντησαν».
Στην ερώτηση «ποιόν από τους επόμενους δύο, θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό;», τον Αντώνη Σαμαρά επιλέγει το 32% και τον Αλέξη Τσίπρα το 29%, ενώ το 38% απαντάει «κανέναν από τους δύο». Ένα 1% δεν απάντησε.
Στην παράσταση νίκης («αν την επόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές, ανεξάρτητα από το τι θα ψηφίσετε, ποιό κόμμα πιστεύετε ότι θα έβγαινε πρώτο») το 63% απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ, το 24% η ΝΔ, και 4% άλλο κόμμα. Ένα 9% του δείγματος δεν απάντησε. Η πανελλαδική έρευνα πραγματοποιήθηκε το διάστημα 5 – 6 Δεκεμβρίου 2014.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ