Η μεγαλύτερη ελληνική φαρμακοβιομηχανία ανοίγει φτερά για τις αγορές της Άπω Ανατολής

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

http://https://www.youtube.com/watch?v=pWkjZAGI7cw

 Ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος, αντιπρόεδρος και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Βιανέξ, κατήγγειλε την κυβέρνηση Σαμαρά για τα τεράστια προβλήματα στον τομέα της δημόσιας υγείας, που όπως είπε γύρισε δεκαετίες πίσω. Ο ίδιος μίλησε για την ανάγκη άμεσων εκλογών ώστε να αλλάξει η πολιτική και στον τομέα υγείας.

Κυρίες και κύριοι, καλησπέρα σας. Πριν ξεκινήσω την ομιλία μου θα ήθελα απλά μια μικρή διόρθωση: η ΒΙΑΝΕΞ ήταν και παραμένει η μεγαλύτερη εταιρεία και σε τζίρο τα τελευταία πολλά χρόνια.Κατ’ αρχήν αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση, η οποία αναδεικνύει την υγιή επιχειρηματικότητα που τόσο πολύ έχει ανάγκη ο τόπος, ιδιαίτερα δε στον τομέα του φαρμάκου όπου οι ελληνικές εταιρείες του κλάδου λειτουργούν σε ένα ιδιαίτερα δυσμενές περιβάλλον. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη βράβευση, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τη ΒΙΑΝΕΞ, τη μεγαλύτερη ελληνική φαρμακοβιομηχανία, η οποία παραμένει πιστή στα ιδανικά που πρεσβεύει κατά την 90χρονη πορεία της. Έχουμε πει όχι σε απολύσεις και σε μειώσεις μισθών. Συνεχίζουμε να προσφέρουμε υψηλών προδιαγραφών ελληνικό φάρμακο με νέες επενδύσεις, σχεδιασμό νέων προϊόντων και αύξηση της εξωστρέφειας. Η διάκριση αυτή έρχεται σε μια πολύ ευχάριστη συγκυρία, γιατί μόλις χθες ανακοινώσαμε την άφιξη των πρώτων παρτίδων βανκομυκίνης στην Κίνα, στο πλαίσιο της συνεργασίας με τη Eli-Lilly.
Δυστυχώς όμως δεν ακούμε συχνά καλά νέα για το φάρμακο και την υγεία, αφού αντί για σύμμαχο έχουμε απέναντί μας μια κυβέρνηση η οποία είναι ουσιαστικά απούσα από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς. Νοσοκομεία με δραματικές ελλείψεις σε φάρμακα και υγειονομικό υλικό, αγωνία των Ελλήνων φαρμακοποιών για το μέλλον του ελληνικού φαρμακείου και όχι μόνο. Αυτή είναι η κατάσταση στην οποία έχει καταδικάσει την ελληνική κοινωνία η κυβέρνηση Σαμαρά, συνεχίζοντας με την ίδια σκληρότητα και πίστη στις επιταγές των δανειστών το έργο των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων, με μέτρα παράλογα που αποκτούν νόημα μόνο αν ιδωθούν υπό το πρίσμα εξυπηρέτησης συγκεκριμένων συμφερόντων. Η δημόσια υγεία υποβαθμίζεται καθημερινά γυρνώντας μας δεκαετίες πίσω. Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία παλεύει να σταθεί όρθια μέσα σε ένα εχθρικό περιβάλλον που χτίζεται τα τελευταία χρόνια συστηματικά από ανθρώπους που έκαναν τα πάντα για να τη διαλύσουν. Μιλώ για τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Άδωνι Γεωργιάδη που δυστυχώς δεν είναι εδώ να μας απαντήσουν. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με αλλεπάλληλες μειώσεις τιμών φαρμάκων σε επίπεδο που τείνουν να μην ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, τουλάχιστον της Ελλάδας, καθώς η κυβέρνηση υπολογίζει με τιμές Ινδίας ή Πακιστάν.
Είναι βέβαιο ότι με τη φαρμακευτική δαπάνη κολλημένη στα 2 δισ. ευρώ θα βρεθούμε όλοι αντιμέτωποι με πολύ δυσάρεστες καταστάσεις. Συνθήκες έντονης υγειονομικής κρίσης για τους ασθενείς, λουκέτα για την ελληνική φαρμακοβιομηχανία, αν συνυπολογίσουμε τις συνεχείς μειώσεις τιμών και τα χαράτσια του rebate και του clawback. Απεύχομαι να συμβεί κάτι τέτοιο γιατί δικαιολογίες όπως ότι οι συναλλαγές με το Δημόσιο έχουν ρίσκο, όπως είχε πει σε μια άλλη περίπτωση ο κ. Βορίδης, αν σήμερα προκαλούν μειδιάματα τότε θα προκαλούν οργή. Η ανάγκη αλλαγής πολιτικής στην υγεία είναι επείγουσα και ελπίζουμε σύντομα να υπάρξουν εκλογές ώστε αυτό να μπορέσει να γίνει πράξη. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ