Κίνα: Πολιτικός+Διαφθορά=Ισόβια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

The national flag of China flutters behind a fence of the headquarters of the NDRC in BeijingΔικαστήριο της Κίνας καταδίκασε σήμερα σε ισόβια κάθειρξη τον πρώην αναπληρωτή της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων με τις κατηγορίες για δωροδοκία, κάτι που έφερε στο φως της δημοσιότητας υποθέσεις διαφθοράς στα ανώτερα κλιμάκια της κυβέρνησης.

Η καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου αποτελεί το έσχατο πλήγμα στον πρώην αναπληρωτή επικεφαλής της NDRC, Λίου Τιενάν, ο οποίος απολύθηκε πέρυσι.

Ο Λίου ήταν ο πρώτος ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης στον οποίο διενεργήθηκε έρευνα αφότου ανέλαβε καθήκοντα ηγέτη της χώρας ο Σι Ζινπίνγκ στα τέλη του 2012 και ξεκίνησε μια πιο επιθετική εκστρατεία για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Ο Σι έχει υποσχεθεί ότι θα απομακρύνει από τις θέσεις τους υψηλόβαθμους «τίγρεις» και χαμηλόβαθμες «μύγες» στον αγώνα του για την καταπολέμηση του προβλήματος  που όπως λέει θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή για την κυριαρχία του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ