BnP Paribas: Το σενάριο που δεν «παίζουν» τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ekprosopisi-xa-sto-proedreio-vasei-tou-kanonismou-tis-voulis-1-315x236Μια υπόσχεση του Έλληνα πρωθυπουργού ότι σε περίπτωση που εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προχωρήσει σε επίσπευση των εκλογών, για παράδειγμα κάποια στιγμή το β’ εξάμηνο του 2015, θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα, υποστηρίζει η γαλλική τράπεζα σε σχόλιό της για την ελληνική πολιτική κατάσταση.

Αυτό, εκτιμά, θα έκανε ευκολότερη την απόφαση ορισμένων βουλευτών να ψηφίσουν για ΠτΔ, καθώς η βασική τους προτεραιότητα είναι να οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές όσο το δυνατόν νωρίτερα, αντί για την άνοιξη του 2016 που είναι προγραμματισμένες.

Σε ένα τέτοιο σενάριο, εκτιμά η BNP Paribas, η υφιστάμενη κυβέρνηση θα μπορούσε να επωφεληθεί από την περαιτέρω βελτίωση της οικονομίας, η οποία εσχάτως ανακάμπτει. Οποιαδήποτε κίνηση «ανακούφισης» από Ε.Ε. – ΔΝΤ στο θέμα του χρέους θα μπορούσε επίσης να καταγραφεί στα υπέρ της κυβέρνησης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επίσης θα επωφεληθεί, καθώς οι γενικές εκλογές θα γίνουν σε πιο ήπιο περιβάλλον (πιθανότατα θα έχει τεθεί σε εφαρμογή το QE της ΕΚΤ), δεδομένου ότι η αβεβαιότητα, ο φόβος και τα πάρα πολλά που τίθενται σε κίνδυνο δεν βοηθούν το κόμμα.

Είναι δύσκολο να εκτιμηθεί ποια από τις δύο πλευρές θα ωφεληθεί περισσότερο, καταλήγει η BNP Paribas, αλλά αν οι αγορές καταρρεύσουν τις επόμενες δύο εβδομάδες ένας τέτοιος συμβιβασμός δεν μπορεί να αποκλειστεί. Σημειώνει ωστόσο ότι στον ελληνικό Τύπο αυτό το σενάριο δεν εμφανίζεται.

Πηγή: euro2day.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ