Συναγερμός στο Υπουργείο Οικονομικών. Τρύπα στα έσοδα 1,2 δις !

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

esodaΜεγαλώνει η «μαύρη τρύπα» στα έσοδα μήνα με τον μήνα. Τα στοιχεία του προϋπολογισμού για το 11μηνο του έτους δείχνουν δημοσιονομικό ..κόπωση.

Τα φορολογικά έσοδα έπεσαν έξω κατά 650 εκατ. ευρώ, κυρίως από τον φόρο εισοδήματος, ενώ η τρύπα στα έσοδα αγγίζει τα 1,2 δις ευρώ, με τα καθαρά έσοδα του Κρατικού Προϋπολογισμού να διαμορφώνονται χαμηλότερα από τον επικαιροποιημένο στόχο, στα 45,9 δισ. ευρώ.

Αυτό οφείλεται, όπως επεσήμανε ο κ.Σταϊκούρας, στις υψηλότερες επιστροφές φόρων κατά περίπου 200 εκατ. ευρώ, στην καθυστέρηση εισροής ορισμένων πόρων στο σκέλος των εσόδων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, κατά περίπου 200 εκατ. ευρώ, καθώς και στην υστέρηση, περίπου κατά 650 εκατ. ευρώ, των φορολογικών εσόδων, κυρίως των φόρων εισοδήματος, εξαιτίας και της αβεβαιότητας που προκλήθηκε για το εύρος εφαρμογής του νέου πλαισίου ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Το πρωτογενές πλεόνασμα του Κρατικού Προϋπολογισμού διαμορφώθηκε στα 3,5 δισ. ευρώ ή στο 2,0% του ΑΕΠ, υψηλότερο κατά 660 εκατ. ευρώ από τον επικαιροποιημένο στόχο, έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 2,8 δισ. ευρώ ή 1,5% του ΑΕΠ την αντίστοιχη περίοδο του 2013.

Μάλιστα, το μήνα Νοέμβριο, το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στα 880 εκατ. ευρώ, έναντι 190 εκατ. ευρώ τον αντίστοιχο περυσινό μήνα.
Το έλλειμμα του Κρατικού Προϋπολογισμού διαμορφώθηκε στα 1,9 δισ. ευρώ ή στο 1,0% του ΑΕΠ, έναντι επικαιροποιημένου στόχου για έλλειμμα 2,5 δισ. ευρώ ή 1,4% του ΑΕΠ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ