ΠΕΜΠΤΗ, 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2026
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τρέχει να ανασκευάσει η Βούλτεψη για τις δηλώσεις της περί «πιστωτικού γεγονότος»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Πρόσθεσε το olympia.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

voultepsi-sofia-660_4_0_0Για διαστρέβλωση των δηλώσεών της κάνει λόγο η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σ. Βούλτεψη, διευκρινίζοντας ότι η ίδια «ουδέποτε υιοθέτησε κάτι τέτοιο».

Η κα. Βούλτεψη με ανακοίνωσή της τονίζει:

«Στη διάρκεια της πρωινής εκπομπής του «Μέγκα», μεταξύ άλλων στα οποία αναφέρθηκα όσον αφορά στα μηνύματα και δημοσιεύματα από το εξωτερικό, έκανα αναφορά και στην έκθεση του διεθνούς οίκου Moody’s περί «αρνητικού πιστωτικού γεγονότος», καθώς και στις υποβαθμίσεις από τους διεθνείς οίκους χωρών όπως η Γαλλία και η Φινλανδία. Είναι προφανές ότι ουδέποτε υιοθέτησα κάτι τέτοιο, καθώς η κυβέρνηση έχει διασφαλίσει τη χώρα από κάθε κίνδυνο».

Όπως τονίζει «είναι απορίας άξιο πώς μια αναφορά σε ένα γεγονός, μπορεί τελικά να διαστρεβλώνεται και να εμφανίζεται ως …«δήλωση», κάτι το οποίο δεν συνέβη. Εκτός και αν κάποιοι θεωρούν πως οι αναφορές των διεθνών οίκων είναι περισσότερο επικίνδυνες από δηλώσεις για μονομερή διαγραφή του χρέους, μη καταβολή των τοκοχρεολυσίων και «σκληρές διαπραγματεύσεις» από «σκληρά καρύδια», υπό τους ήχους νταουλιών, ζουρνάδων και λυρών. Κατά τα λοιπά, στην εκπομπή ακούστηκαν πολύ σημαντικότερα θέματα, τα οποία και θα αποστείλω».

ΠρωτοσελιδαΕιδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *