Έρχεται η Αριστερά.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

tsiprasΕνώ το παγκόσμιο σύστημα είναι πλέον μονοπολικό, δηλαδή μιας μόνο παγκοσμιοποιημένης νεοφιλελεύθερης πρότασης, στην Ελλάδα αντίθετα, εξακολουθεί να επιβιώνει το παλιό δίπολο μεταξύ Δεξιάς και Αριστεράς.
Ειδικά στην Ελλάδα μια διακυβέρνηση της Αριστεράς, είναι ένα απωθημένο στο λαϊκό υποσυνείδητο, κατάλοιπο του εμφυλίου και λαϊκή απορία για το πώς θα ήταν τα πράγματα αν κυβερνούσε η Αριστερά!
Αυτό το απωθημένο δεν πρόκειται να φύγει ποτέ και μεταφέρεται από γενιά σε γενιά, αν τελικά κάποια στιγμή δεν δοκιμαστεί και η Αριστερά στην κυβέρνηση, όπως δοκιμάστηκε και ο σοσιαλισμός. Μπορεί να επιτύχει, μπορεί και να αποτύχει. Πάντως αυτή η στιγμή είναι η καταλληλότερη για να δοκιμάσει, κι εμείς στηρίζουμε την Αριστερά για να το καταφέρει.
Προβλέπουμε όμως, ότι σύντομα το σύστημα θα γίνει κι εδώ μονοπολικό. Αλλά αυτό είναι προτιμότερο από ένα παρωχημένο εθνικό δίπολο που δεν ανταποκρίνεται στις σημερινή παγκόσμια πραγματικότητα. Μόνο έτσι θα απελευθερωθούν νέες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις προς αναζήτηση ενός νέου πραγματικά αντίπαλου πόλου στην επίθεση της μονοπολικής παγκοσμιοποίησης.
Πέτρος Χασάπης
 
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ