Σφοδρή επίθεση των διοικητικών κατά της Πρυτανικής αρχής Πανεπιστήμιου Πάτρας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γράφει ο Επ. Ι. Στήμονας
Ανυποχώρητοι οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Πατρών συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις για την επανατοποθέτηση των 85 συναδέλφων τους, που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας και επί 14 μήνες εμπαίζονται από τους υπουργούς Παιδείας. Ήδη αποφάσισαν νέα 48ωρη απεργία και κατάληψη των διοικητικών υπηρεσιών του Ιδρύματος, ενώ πνέουν μένεα κατά της Πρυτανικής αρχής.
Χαρακτηρίζουν την Πρύτανη Τσ. Κυριαζοπούλου, αδιάφορη, ανίκανη και «επικίνδυνη» να διαχειριστεί το μείζον αυτό θέμα και την κατηγορούν για ψεύδη, επίδειξη αλαζονείας και αμοραλισμού καθώς επίσης και ότι τελεί σε «διατεταγμένη υπηρεσία» στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής!
Τα βέλη τους στρέφονται και κατά της Συγκλήτου, την οποία καταγγέλλουν πως είναι «πλήρως ευθυγραμμισμένη με την πολιτική Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ και ότι προωθεί την πλήρη μετατροπή του Πανεπιστημίου σε επιχείρηση, χρησιμοποιώντας την τρομοκρατία και τον εκφοβισμό, αδιαφορώντας ταυτόχρονα για την ζωή και το μέλλον των 85 οικογενειών, που επί ενάμιση χρόνο βρίσκονται σε καθεστώς ανέχειας και ανασφάλειας». Και προσθέτουν:
«Το μόνο που ενδιαφέρει την Σύγκλητο είναι η λειτουργία της Επιτροπής Ερευνών, «το μαγαζί» των εταιρειών και των μελών ΔΕΠ, η οποία στηρίζει την λειτουργία της σε συμβασιούχους «μπλοκάκια» χωρίς δικαιώματα αλλά με υποχρεώσεις, υπό καθεστώς εκβιασμών και εκφοβισμού εν όψει της λήξης των συμβάσεών τους».
Παράλληλα, ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων καταγγέλλει «την προσπάθεια (σ.σ. των καθηγητών Πολύζου και Μπούρα), δημιουργίας απεργοσπαστικού μηχανισμού, με ταυτόχρονη επίθεση ενάντια σε συναδέλφους οι οποίοι υλοποιώντας τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων, συμμετέχουν στην απεργία – κατάληψη και στις κινητοποιήσεις του Συλλόγου. Χαρακτηριστική και απαράδεκτη η επίθεση ενάντια στην Γραμματέα του Οικονομικού Τμήματος η οποία λόγω των κινητοποιήσεων ανέβαλε την ορκωμοσία των φοιτητών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ