Λυκούδης: Να πάρει πρωτοβουλίες η κυβέρνηση – Ανοιχτός και σε κυβέρνηση ειδικού σκοπού

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

likoudisΟ ανεξάρτητος βουλευτής μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου απάντησε, μεταξύ άλλων, στην ερώτηση τι πρέπει να κάνει η κυβέρνηση ώστε να ρίξει πολιτική γέφυρα προς άλλους βουλευτές για να μετάσχουν στην προεδρική πλειοψηφία.
«Με βάση τη δική μου εκτίμηση και τη δική μου θα έλεγα πολιτικού χαρακτήρα επιθυμία, θα έπρεπε να πάρει μερικές πρωτοβουλίες η κυβέρνηση, γιατί είναι στα χέρια της η δυνατότητα να το κάνει, για να αλλάξει λίγο το κλίμα σε σχέση με την αντιπολίτευση. Και να επιδιώξει, χωρίς να είμαι καθόλου βέβαιος ότι θα το πετύχει, να βρεθεί ένα κοινός τόπος, ένα πεδίο συναίνεσης και συνεννόησης. Αυτό ίσως θα μπορούσε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις μιας προσέγγισης προς τους ανεξάρτητους βουλευτές και να ανοίξει τον δρόμο για τους 180», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λυκούδης.
«Δηλαδή θα μπορούσε να δηλώσει ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος ότι αν βγάλουμε τώρα από κοινού Πρόεδρο της Δημοκρατίας μπορούμε να πάμε σε εκλογές σε συντομότερο χρόνο, μέσα στο 2015 και να αγγίξει έτσι ενδεχομένως και την συνολικότερη πολιτική επιδίωξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτό ίσως θα φαινόταν μία ενέργεια συναινετικού χαρακτήρα και πιθανό να έπειθε κάποιους επιφυλακτικούς ανεξάρτητους να πάνε στο «ναι». Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο».
Ο ανεξάρτητος βουλευτής, εμφανίστηκε θετικός στη δημιουργία κυβέρνησης ειδικού σκοπού. «Εάν είναι στοιχείο συνεννόησης εγώ είμαι θετικός. Και όχι μόνο είμαι θετικός, θα σας θυμίσω ότι στη διαδικασία συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή πριν από δύο μήνες ήταν η πρόταση που έκανα από το βήμα της βουλής. Για κυβέρνηση ειδικού σκοπού, συνεννόησης συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης για να προχωρήσουμε και να υπερβούμε τον κάβο της επόμενης δύσκολης περιόδου. Αν αποτελεί βέβαια στοιχείο συνεννόησης και συναίνεσης. Το να αλλάξω μία κυβέρνηση για να αλλάξω κάποιους υπουργούς δεν είναι αυτό που θα μπορούσαμε να συζητήσουμε. Βεβαίως, είναι θετικό βήμα αν συναινέσει και η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ