Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023

Άρον άρον μάζεψε το υπουργείο Περιβάλλοντος το δασοκτόνο νομοσχέδιο..

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

wpid 20141220025755

Άρον άρον τα μάζεψε το υπουργείο Περιβάλλοντος, παίρνοντας πίσω τελικά το άρθρο 12 που αφορά τα δάση του νομοσχεδίου «Πράξεις εισφοράς σε γη και σε χρήμα- Ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις και άλλες διατάξεις» μετά τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης αλλά και την αντίθεση που εξέφρασαν αρκετοί βουλευτές της συγκυβέρνησης.
Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς με παρέμβασή του στην Ολομέλεια είπε ότι αποσύρει τις παραγράφους 9,10 και 11 ενώ αλλάζει σημαντικά και τις παραγράφους 4 και 8 του επίμαχου άρθρου.
Από την παράγραφο 8 που προέβλεπε νομιμοποίηση για αυθαίρετες εγκαταστάσεις κέντρων περιβαλλοντικής ενημέρωσης, ναών, πολιτιστικών κέντρων κ.α. αφήνει μόνο την νομιμοποίηση των εκκλησιών. Τέλος με την αναμόρφωση της παραγράφου 4 μόνο οι εκτάσεις που έχουν αγροτική χρήση και δεν έχουν κτίσματα μπορούν να αποχαρακτηριστούν οριστικά με καταβολή χρηματικού ανταλλάγματος για την απώλεια του φυσικού αγαθού από την αλλαγή χρήσης της έκτασης για να αναδασωθεί ή να δασωθεί αντίστοιχη έκταση κατά την έννοια του θετικού περιβαλλοντικού ισοζυγίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ