9/05/2021

Ισλαμοφασίστες απήγαγαν δεκάδες άνδρες στο Ιράκ

τζΤο Ισλαμικό Κράτος απήγαγε χθες Παρασκευή δεκάδες άνδρες από δύο χωριά στο βόρειο Ιράκ ισχυριζόμενο ότι αναζητεί τους ανθρώπους που ευθύνονται για την πυρπόληση μιας σημαίας της οργάνωσης, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές και κάτοικοι.

Σύμφωνα με έναν αξιωματούχο των ιρακινών υπηρεσιών πληροφοριών, συνολικά 170 άνδρες απήχθησαν από τα χωριά αλ Σατζάρα και Γάριμπ στην επαρχία Κιρκούκ, αφού πυρπολήθηκαν δύο σημαίες του ΙΚ στην περιοχή. Τον αριθμό επιβεβαίωσαν και άλλοι τοπικοί αξιωματούχοι.

«Μέλη τ του ΙΚ που επέβαιναν σε 30 οχήματα οδήγησαν τους απαχθέντες στον κέντρο της Χαουίτζα», μιας γειτονικής πόλης στην οποία οι τζιχαντιστές έχουν δημιουργήσει ένα δικαστήριο και μια φυλακή, διευκρίνισε.

Ένας κάτοικος του αλ Σατζάρα δήλωσε ότι οι γυναίκες παρακάλεσαν τα μέλη του ΙΚ να μην κάνουν κακό στους άνδρες, με τους τζιχαντιστές να απαντούν ότι θα διεξάγουν έρευνα και ότι θα τιμωρήσουν μόνο όσους έκαψαν τη σημαία της οργάνωσης στο χωριό.

Κάτοικος του Γάριμπ, από την πλευρά του, επεσήμανε ότι οι τζιχαντιστές συνέλαβαν περίπου 90 ανθρώπους από το χωριό του και ότι τα μέλη του ΙΚ είπαν ότι αναζητούν 15 άνδρες που έκαψαν τη σημαία της οργάνωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ