Πρέπει να πάμε μπροστά ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ….

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

%CE%97%CE%9B%CE%99%CE%91%CE%9A%CE%9F+%CE%9C%CE%91%CE%A3+%CE%A3%CE%A5%CE%A3%CE%A4%CE%97%CE%9C%CE%91

Του Νίκου Καραμπάση
Καθώς αύριο ψηφίζουμε υποτίθεται για τις Ευρωεκλογές αναρωτιέμαι: Αλήθεια υπάρχει ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΣ, έστω και δημοσιογράφος η πολιτικός που να γνωρίζει – εκτός απο τους επικεφαλής και ίσως κανα δυο ακόμη – έστω και τα ονόματα των υποψηφίων ευρωβουλευτών στα 6 ψηφοδέλτια που θα εκλέξουν ευρωβουλευτές; Είδε ή άκουσε κανεις κάποιον απο τους ευρωβουλευτές που θα εκλεγούν σίγουρα, να λέει κάτι για τις ευρωεκλογές ή για οτιδήποτε; Ακούσαμε κανέναν απολογισμό απο αυτούς που αποχωρούν; ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.

 

Μας λένε για δημοψήφισμα, για αλλαγή σκηνικού και ένα σωρό τέτοια. Μια απέραντη μπλαλολογία που δεν αφορά ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑΝ εαν δεν γίνει απολύτως εξατομικευμένο ή εν πάση περιπτώση εαν δεν δει κανείς την φωτογραφία του στον γενικότερο πολιτικό “καμβά”. Κυβέρνηση ΔΕΝ πρόκειται να αλλάξουμε σύντομα ακόμη κι αν το ΠΑΣΟΚ με τον ΓΑΠ κερδίσει με 6 μονάδες αύριο βράδυ. Βέβαια θα μπούμε στην…τελική ευθεία….

 

Αφού λοιπόν -στην ουσία – πρόκειται για ένα “κλειστό πόκερ εξουσίας” στο οποίο καλούμαστε να συμμετέχουμε – ακόμη και δια της…αποχής μας – ποιο είναι το διακύβευμα;

 

Η διαχείρηση της επερχόμενης συντριβής της σημερινής κυβέρνησης και οι συνθήκες δημιουργίας του “αυριανού σκηνικού εξουσίας”. Προφανώς θα υπάρξει και “μεσοβασιλεία” με δυνατές…αναταράξεις.

 

Η ψήφος στην…αποχή (που την θέλουν…πρώτο κόμμα για να την καταγράψουν και ερμηνευσουν ως απαξία στο σημερινό πολιτικό σκηνικό, η ανάδειξηη ενος ΜΗ κόμματος ως “πασπαρτού” του συστήματος στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ που διαλύεται) προφανώς είναι ΘΕΣΗ συστημική. Η απαξία όταν είναι γενικευμένη λειτουργεί ως φασισμός και βολεύει απίστευτα ορισμένους,πίσω απο τις κουρτίνες.

 

Απο την άλλη, το πολιτικό προσωπικό στην χώρα μας έδειξε οτι μετά τις ηγεσίες των Ανδρέα Παπανδρέου και Κωνσταντίνου Καραμανλή, ήταν τόσο αναλώσιμο και αδύναμο που δεν μπόρεσε να κάνει και πολλά πράγματα. Φυσικά υπήρχαν και υπάρχουν και τιμητικές εξαιρέσεις.

 

Και ξαναγυρνάμε στην ουσία του διακυβεύματος: Ποιος κάνει κουμάντο. Ποιός είναι το “αφεντικό”. Ποιός μοιράζει εξουσία, δύναμη και χρήμα και σε ποιούς.

 

Ο Κ.Καραμανλής είναι γνωστό απο ποιές προθέσεις και θέσεις ξεκίνησε και που βρίσκεται σήμερα. Προφανώς σκέφτεται τα…χειρότερα….

 

Ο Γ.Παπανδρέου, αγωνιά να γίνει πρωθυπουργός και δηλώνει οτι θα το πετύχει κόντρα στους -κατα Καραμανλή- “νταβατζήδες” (την οικονομική-μηντιακή εξουσία). Και δηλώνει οτι χρωστάει “μόνο στο λαό”. Και ο Καραμανλής είπε μπροστά απο τη ΓΣΕΕ στον κόσμο “δύναμη μου είστε εσεις”. Αγωνία για…λαϊκά ερείσματα;

 

Αύριο όλα δείχνουν οτι θα μείνουν “με το κεφάλι έξω απο το νερό” οι πρωταγωνιστές του σημερινού πολιτικού σκηνικού. Αυτό που γίνεται φανερό όμως για τους Ελληνες όπου γης και για όσους κατοικούν σε αυτή τη χώρα είναι οτι “έτσι δεν πάμε πουθενά”. Οι Ελληνες και η Ελλάδα πρέπει να κινητοποιήσουν τους πάντες όπου γης, για μια νέα δημιουργική πορεία, αλλάζοντας τα ΟΛΑ. Και σε αυτή την νέα πορεία, πολιτική και οικονομική εξουσία πρέπει να πάνε ΜΑΖΙ και να ενώσουν δυνάμεις δημιουργώντας ένα νέο πολιτικό τοπίο. Αλλάζοντας τα πάντα. Οι επιχειρηματίες είναι οι “πιονέροι” και οι πολιτικοί “οι στρατηγοί’. Το χρήμα θέλει το λαό. Και ο λαός πρέπει να αποκτήσει χρήματα και παιδεία.

 

Αύριο, δεν αλλάζει τίποτα. Μπορεί όμως να φέρει πιο κοντά την αναγκαιότητα να αλλάξουν ΟΛΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ