Γιατί επέλεξα τον δρόμο της Αποχής στις Ευρωεκλογές του 2009

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γράφει ο Ιεροφάντης

european union

Προσωπικά επέλεξα συνειδητά να μην ψηφίσω στις Ευρωεκλογές του 2009 . Όμως θέλω να παραθέσω τις σκέψεις μου για τα αίτια που με οδήγησαν σε αυτή μου την επιλογή .

1ον Σε όλη την προεκλογική περίοδο δεν συζητήθηκαν καθόλου τα θέματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η της Ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνής …Σε αυτό ευθύνονται και τα Μ.Μ.Ε και τα πολιτικά κόμματα της χώρας …Οι ίδιοι απαξίωσαν και απαξιώνουν τις Ευρωεκλογές και οδήγησαν τον κόσμο στην αποχή και εύχομαι να το καταλάβουν . Δεν γίνεται να λέει αρχηγός κόμματος πως οι Ευρωεκλογές είναι ” Δημοψήφισμα” ενώ κατ ουσίαν οι Ευρωεκλογές είναι σημαντικότερες των Εθνικών εκλογών.

2ον Διότι δεν γνωρίζω τους ρόλους , τις θέσεις και το ποια είναι τα Ευρωπαϊκά κόμματα που ρυθμίζουν την Ευρωπαϊκή πολιτική. Θα έπρεπε να υπάρχουν ψηφοδέλτια των Ευρωπαϊκών κομμάτων και συμμαχιών και όχι ψηφοδέλτια των κομμάτων του Ελληνικού κοινοβουλίου… Θα έπρεπε απλά το εκάστοτε Ελληνικό κόμμα να προτείνει και να επιλέξει ποια πρόσωπα θα στείλει μέσα στο Ευρωπαϊκό κόμμα η συνασπισμό στο οποίο συμμετέχει.

3ον Διότι δεν γνωρίζουμε τίποτα για τους Ευρωβουλευτές, την δράση τους, τις τροπολογίες που ψήφισαν, τους λόγους τους στο κοινοβούλιο των Βρυξελλών , τα αποτελέσματα τα οποία έφεραν κ.ο.κ ! Ναι να ψηφίσω , αλλά για την Ευρώπη και μόνο, όχι για την ματαιοδοξία των Ελληνικών κομμάτων, η για να πλουτίσουν οι επικεφαλής των Ευρωψηφοδελτίων.

4ον Διότι η Ευρώπη δεν έχει σταθερές βάσεις και ενιαία πολιτική. Περισσότερη ισχύ έχουν τα Εθνικά κοινοβούλια σε ζητήματα κοινωνίας , παιδείας, άμυνας , εξωτερικών, παρά των Βρυξελλών Οφείλουν να αναθεωρήσουν γραμμή πλεύσης και επιτέλους να θεσπίσουν και την εκλογή προέδρου των Η.Π.Ε (Ηνωμένων Πολιτειών Ευρώπης) μέσα από τα κόμματα- συνασπισμούς της Ευρώπης. Είναι ανεπίτρεπτο να αλλάζει η προεδρεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση κάθε 6 μήνες που κατ ουσίαν δεν φέρνει κανένα αποτέλεσμα , καμιά προοπτική.

5ον Διότι αν θέλουν Ευρώπη ενωμένη θα πρέπει να πάρουν γενναία μέτρα ενοποίησης όπως : Ευρωστρατό, Κοινή Γλώσσα, Κοινά σύνορα, Κατάργηση των Εθνικών κοινοβουλίων με αντικατάσταση τους από κατά τόπους “Κυβερνήτες” και τοπικά συμβούλια (η Ελλάδα γειτονιά της Ευρώπης έπρεπε να είναι ) όπως συμβαίνει στις Η.Π.Α . Είναι αδιανόητο στις Η.Π.Ε η οικονομία να ελέγχεται από τον εκάστοτε υπουργό οικονομικών. Ναι κάθε Ευρωπαϊκή περιοχή οφείλει να είναι αυτόνομη οικονομικά όμως οι κεντρικές φορολογικές αποφάσεις θα έπρεπε να παίρνονται και να εκτελούνται από τον Υπουργό οικονομικών της Ένωσης …

6ον Διότι η Ευρώπη όπως είναι σήμερα δεν οδηγεί πουθενά …Η θα την προχωρήσετε άμεσα η καλύτερα καταργήστε την να τελειώνουμε και αποδεχτείτε την αποτυχία σας….Δεν είναι δυνατόν να πάω να ψηφίσω, ενώ ουδείς με ενημερώνει επί καθημερινής βάσεως για το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο (π.χ Τηλεοπτική Κάλυψη και ανταποκρίσεις) , δεν είναι δυνατόν να πάω να ψηφίσω ενώ δεν υπάρχει προοπτική μελλοντικά για να γίνει η Ευρώπη πραγματικά ενιαία και ισχυρή…Δεν είναι δυνατόν να ψηφίσω για να κάνουν “Δημοσκοπήσεις” τα τραγικά και άχρηστα Ελληνικά κόμματα …!

Εσείς απαξιώσατε την Ευρώπη… Εσείς ευθύνεστε για την αποχή !

Για αυτούς και ακόμα περισσότερους λόγους δεν ψήφισα στις Ευρωεκλογές του 2009 …

Να είστε καλά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ