ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ! ΦΕΚ με Ρουσφέτια μέχρι την τελευταία ημέρα! #ekloges2015

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

vouli eforiakoi
Των ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Περίεργες μετατάξεις που έγιναν με την υπογραφή του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, του προέδρου της Βουλής Ευάγγελου Μειμαράκη και την σύμφωνη γνώμη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου για τους υπαλλήλους της Βουλής αποκαλύπτει το ereportaz.gr.
Οι μεταθέσεις αποφασίστηκαν στις 24 Δεκεμβρίου και δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 30 Δεκεμβρίου 2014, δηλαδή μια μόλις ημέρα μετά την τρίτη άκαρπη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
fekΔείτε εδώ ολόκληρο το ΦΕΚ
Ιδιάιτερη εντύπωση προκαλούν οι μετατακινήσεις εφοριακών απο το υπουργείου Οικονομικών σε γραφεία της Βουλής για να στελεχώσουν μια νεοσύστατη επιτροπή, τη στιμή που η φοροδιαφυγή «καλπάζει», οι εντεταμένοι φορολογικοί έλεγχοι θεωρούνται μονόδρομος προκειμένου να παταχθεί η οικονομική διαφθορά και οι εισπρακτικοί μηχανισμοί αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις.
Στην Βουλή μετατάχθηκαν οι:
Μ. Χ., εφοριακός του Υπουργείου Οικονομικών στον Διοικητικό- Λογιστικό κλάδο της Βουλής ως μόνιμη υπάλληλος
Κ. Μ., εφοριακός του Υπουργείου Οικονομικών σε κενή οργανική του Οικονομικού κλάδου της Βουλής ως μόνιμη υπαλληλος
Κ. Σ., εφοριακός του Υπουργείου Οικονομικών σε κενή οργανική θέση του Διοικητικού- Λογιστικού κλάδου της Βουλής
Ό. Α., απο τον κλάδο ΤΕ Δημοσιονομικών του Υπουργείου Οικονομικών, σε κενη οργανική θέση του κλάδου Διοικητικού της Βουλής ως μόνιμη υπάλληλος
Πήραν τον έλεγχο του Πόθεν Έσχες από την Αρχή για το Ξέπλυμα
Ως αιτιολογία για τις μεταθέσεις της τελευταίας στιγμής χρησιμοποιήθηκε η ανάγκη να στελεχωθεί η Επιτροπή Διαφάνειας που είναι υπεύθυνη για τον έλεγχο των «πόθεν έσχες» κυρίως των πολιτικών προσώπων.
Μέχρι πρότινος, αρόδια για τους ελέγχους αυτούς ήταν η ανεξάρτητη Αρχή για το «Ξέπλυμα βρώμικου χρήματος», υπό τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Παναγιώτη Νικολούδη η οποία ομολογουμένως είχε παράξει σημαντικό έργο καθώς ουκ ολίγες υποθέσεις είχαν ανακαλυφθεί από την διαστάυρωση των στοιχείων.
Απορίας άξιον λοιπόν είναι για ποιο λόγο η συγκεκριμένη αρμοδιότητα αφαιρέθηκε από μια ανεξάρτητη Αρχή για να ανατεθεί στην Βουλή των Ελλήνων τη στιγμή μάλιστα που πριν από λίγο καιρό δαπανήθηκε ένα ποσό της τάξεως των 800.000 ευρώ για την «διενέργεια» του αναδρομικού ελέγχου στα Πόθεν Έσχες των πολιτικών προσώπων από ορκωτούς ελεγκτές οι οποίοι -περιέργως- δεν εντόπισαν το παραμικρό. Αντίθετα ακόμη και η υπόθεση του Γιώργου Καρατζαφέρη προέκυψε από την δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης. 
Η σύσταση 5μελούς επιτροπής στη Βουλή που θα ελέγχει τις δηλώσεις πόθεν έσχες για να εντοπίζει το μαύρο πολιτικό χρήμα, περιλαμβανόταν στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή στις 29 Ιουλίου 2014.
Τη σύσταση της εν λόγω επιτροπής είχε εξαγγείλει, στα μέλη της τρόικας που τον επισκέφθηκαν στις 15 Ιουλίου, ο Εθνικός Συντονιστής για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς και πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες.
Η επιτροπή απαρτίζεται από δύο αντιπροέδρους της Βουλής, δύο ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς και ενός υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.
Την κατάργηση της Εθνικής Αρχής ελέγχου «βρώμικου χρήματος» υπο τον κ. Νικολούδη, λόγω σκοπομοτήτων, είχαν καταγγείλει τοσο πολιτικά στελέχη όσο και εισαγγελικοί λειτουργοί.
Μετατάξεων… συνέχεια
Εκτός όμως απο τις μετακινήσεις των υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών, στο ίδιο ΦΕΚ δημοσιεύτηκαν 17 ακόμα μετατάξεις απο διάφορους κλάδους, σε οργανικές θέσεις στη Βουλή των Ελλήνων. 
Γ. Ε., υπάλληλος της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας Α.Ε. σε οργανική προσωποπαγή θέση ιδιωτικου αορίστου χρόνου στη Βουλή των Ελλήνων
Σ. Τ., απο το Λογιστικό Τμήμα του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, σε οργανική προσωποπαγή θέση του κλάδου Διοικητικού της Βουλής ως μόνιμος υπάλληλος
Κ. Μ., του Διοικητικού- Οικονομικού κλάδου του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, σε θέση του Διοικητικού κλάδου της Βουλής ως μόνιμη υπάλληλος
Θ. Θ., απο οργανική θέση του Διοικητικού- Λογιστικού κλάδου σε κενή οργανική θέση σε άλλο κλάδο του Διοικητικού
Μ. Π., μόνιμος υπάλληλος της Βουλής απο τον κλάδο Υπαλλήλων Γραφείου σε κενή οργανική θέση στον κλάδο Πληροφορικής
Μ. Χ., επειδή έχει τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, μετατάσσεται απο τον κλάδο Πληροφορικής, σε υπάρχουσα κενή οργανική θέση στον Διοικητικό κλάδο
Α. Σ., απο τον κλάδο Επεξεργασίας Κειμένου σε οργανική θέση στον κλάδο Διοικητικού
Ν. Ζ., υπάλληλος του κλάδου Υπαλλήλλων Γραφείου του Κανονισμού της Βουλής στον ίδιο κλάδο αλλά σε διαφορετική θέση
Μ. Σ., απο τον κλάδο Επεξεργασίας Κειμένου της Βουλής, σε κενή οργανική θέση στον Διοικητικό κλάδο
Ε. Ο., απο τον Λογιστικό- Διοικητικό κλάδο της Βουλής σε κενή οργανική θέση του Διοικητικού κλάδου
Σ. Π., απο τον κλάδο Νοσηλευτικής της Βουλής σε κενή οργανική θέση στον Διοικητικό κλάδο
Σ. Χ., απο τον Διοικητικό- Λογιστικό κλάδο της Βουλής σε κενή οργανική θέση στον Διοικητικό κλάδο
Δ. Ρ., απο τον Διοικητικό- Λογιστικό κλάδο της Βουλής σε κενή οργανική θέση στον Οικονομικό κλάδο
Ι. Β., απο τον Διοικητικό- Λογιστικό κλάδο της Βουλής σε κενή οργανική θέση στον Οικονομικό κλάδο
Κ. Ν., απο τον κλάδο Προσωπικού Καθαριότητας της Βουλής στον κλάδο Υπαλλήλων Γραφείου
Ν. Τ., απο τον κλάδο Τεχνικών Ειδικοτήτων που εργάζεται ως μοντέρ σε άλλη ανάλογη
θέση
Η. Σ., απο τον κλάδο επιμελητών της Βουλής στον κλάδο Υπαλλήλων Γραφείου
http://www.ereportaz.gr/diplo-faoul-me-proeklogikes-metathesis/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ