Σαμαράς: ο κόσμος της ΝΔ προτίμησε να μαυρίσει παρά να μας μαυρίσει

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

_________________________________________________________________________________________
kkbimaΑυτή τη στιγμή γίνεται σύσκεψη στη Ρηγίλλης στο γραφείο του πρωθυπουργού για τη δήλωση που θα κάνει. Μέχρι στιγμής το στενό επιτελείο του πρωθυπουργού δεν έχει καταλήξει ως προς το περιεχόμενο της δήλωσης που θα κάνει ο κ. Κ. Καραμανλής το βράδυ. Ο εύκολος δρόμος είναι να πει «πήραμε το μήνυμα, θα προχωρήσουμε στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων» και να υποστηριχθεί από διαρροές που θα «φουσκώνουν» τη σημασία της αποχής. Αυτό το σενάριο όμως έχει κοντά ποδάρια κυρίως επειδή  η κυβέρνηση δεν μπορεί να επιβάλει σκληρά μέτρα – όπως επιτάσσουν οι Βρυξέλλες – την επαύριον του μηνύματος των εκλογών. Έτσι άλλοι ζητούν έκτακτο συνέδριο επανίδρυσης μόλις κλείσουν οι κάλπες και ανασχηματισμό μέσα στον Ιούνιο και άλλοι προσφυγή στις κάλπες το πρώτο 10ήμερο του Σεπτεμβρίου.

Η δύσκολη θέση του Μαξίμου επιδεινώνεται από το ότι είναι πλέον βέβαιο ότι το ΠΑΣΟΚ θα επιδιώξει την προκήρυξη εθνικών εκλογών το ταχύτερο δυνατόν, ενώ μέχρι τώρα το έλεγε και δεν το εννοούσε, δηλαδή δεν το επεδίωκε. Αυτό σημαίνει ότι εάν ξανανοίξει η Βουλή, το ΠΑΣΟΚ θα ζητά συνεχώς ονομαστικές ψηφοφορίες, προανακριτικές και εξεταστικές.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης είναι αποφασισμένος να διεκδικήσει ένωση των διαμερισμάτων της δεξιάς πολυκατοικίας, αξιοποιώντας την στροφή προς το κόμμα του δυσαρεστημένων ψηφοφόρων της ΝΔ. Στο εξής η κυρία Μπακογιάννη θα είναι δύσκολο να εμμείνει στο «βέτο» της, αφού έχει «τσαλακωθεί» και θεωρείται από πολλούς στη ΝΔ ως βασική υπαίτια της διαφαινόμενης εκλογικής συντριβής.

Το μοναδικό κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ που έκανε δηλώσεις προσερχόμενο στη Ρηγίλλης ήταν ο Γιώργος Σουφλιάς. Ανέδειξε τη σημασία της αποχής ως το σημαντικότερο μήνυμα της κάλπης και εμφανίστηκε ως «πατερούλης» της παράταξης που πρέπει να μείνει αρραγής και ψυχωμένη προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολιτών.

Νωρίτερα, προσήλθε στη Ρηγίλλης η Ντόρα Μπακογιάννη, κατηφής και αμίλητη, που δεν το συνηθίζει. Την ακολουθούσε ο διευθυντής του πολιτικού της γραφείου Δημήτρης Ζαφειριάδης, ένας από τους πολλούς αποδέκτες του επίμαχου τηλεγραφήματος από την Ουρουγουάη που οδήγησε την κόρη του Επίτιμου από το ρετιρέ στο υπόγειο της Νέας Δημοκρατίας.

Στην τηλεόραση τα στελέχη της ΝΔ εμφανίζονται με την δική τους γραμμή ο καθένας. Ο υπουργός Οικονομίας είπε ότι το αποτέλεσμα δεν σηματοδοτεί αλλαγή πολιτικής και απέφυγε κάθε αυτοκριτική, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος ήταν εμφανώς σε πιο αυτοκριτική διάθεση, ο Δ. Αβραμόπουλος προανήγγειλε κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων για αλλαγές,

Μέχρι τώρα η δήλωση του Σαμαρά είναι η πλέον σοβαρή. Είπε ότι ο κόσμος της ΝΔ προτίμησε την αποχή αντι να πάει να ψηφίσει άλλο κόμμα. Ζήτησε επίσης να αλλάξουν πολλά πράγματα

www.antinews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ