Παραλήρημα των Σκοπιανών για την έκθεση «οι Ελληνες από τον Αγαμέμνονα στο Μέγα Αλέξανδρο»
Της Ιουστίνης Φραγκούλη
Σε ένα παραλήρημα αλυτρωτισμού και παραχάραξης της ιστορίας, οι Σκοπιανοί του Τορόντο απαιτούν να ακυρωθεί η έκθεση : «Οι Ελληνες. Απο τον Αγαμέμνονα στο Μέγα Αλέξανδρο» που εξελίσσεται αυτή τη στιγμή στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Μόντρεαλ και πρόκειται να μεταφερθεί στην Οττάβα, το Σικάγο και την Ουάσιγκτον ολοκληρώνοντας τον κύκλο της το 2016.
«Απαιτούμε να απαγορευθεί η έκθεση «Έλληνες- από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο» από τα βόρεια αμερικανικά μουσεία», είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος και αποκαλεί μύθο τα 5000 χρόνια Ελληνικού Πολιτισμού, ενώ επιτίθεται χυδαία στην σύγχρονη Ελλάδα κατηγορώντας την για ρατσισμό.
Ιδού τα περί του προκλητικού δημοσιεύματος:
«Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο», αυτός είναι τίτλος της έκθεσης που θα πραγματοποιηθεί σε τέσσερα μουσεία της Βόρειας Αμερικής και υποστηρίζεται από το Ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, γράφουν οι Σκοπιανοί στην ιστοσελίδα «Μακεδονικό» Κίνημα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των Σλάβων των Σκοπίων».
»Πρόκειται για μια φιλόδοξη αποστολή για τη διάδοση του μύθου των πέντε χιλιάδων «ελληνικού» (τα εισαγωγικά στο σκοπιανό δημοσίευμα)πολιτισμού, συμπεριλαμβανομένης της ‘κλοπής’ του Μακεδόνα βασιλιά Μεγάλου Αλεξάνδρου, σημειώνει το «Σκοπιανοί μακεδονικό» Κίνημα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των Σλάβων των Σκοπίων.
Η έκθεση θα γίνει στο Μόντρεαλ, θα παρουσιασθεί στο Καναδικό Μουσείο Ιστορίας, στο Σικάγο και την Ουάσιγκτον.
«Παραδόξως το ανεύθυνο αυτό έργο, χρηματοδοτείται εν μέρει από το Υπουργείο Καναδικής Κληρονομιάς και προωθείται από την Πρεσβεία του Καναδά στην Ελλάδα.
Ο Δυτικός Κόσμος είναι ερωτευμένος με την ιστορία της Ελλάδας και με τον ελληνικό μύθο προωθείται η εθνική καθαρότητα και της αυτοαποκαλούμενης υπεροχής της Ελλάδας, που έχει καταστεί η πιο ρατσιστική χώρα στο δυτικό κόσμο.
Ωστόσο, ο δυτικός κόσμος, δεν έχει κανένα πρόβλημα με την Ελλάδα, να την χαρακτηρίζει ως το «λίκνο του πολιτισμού» και το «λίκνο της δημοκρατίας»αν και η ιδέα «Ελλάδα» ως μία ενιαία οντότητα, εδαφική ή πολιτιστική δεν υπάρχει, γράφει το δημοσίευμα των Σκοπίων και συνεχίζει:
Η ελληνική επιθετική εκστρατεία, η οποία έχει ως στόχο να πείσει τον κόσμο ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες ήταν «Έλληνες», δεν έχει καμία βάση στην ιστορική πραγματικότητα, αλλά, είναι μέρος της ρατσιστικής πολιτικής στην Ελλάδα, να αρνείται την ύπαρξη των ‘Μακεδόνων’ (Σλάβων που θέλουν να χαρακτηρισθούν Μακεδόνες, δηλαδή) στις μέρες μας ή σε οποιαδήποτε στιγμή στην ιστορία.
Η Ελλάδα –συνεχίζει το υστερικό δημοσίευμα- είναι η μόνη χώρα της Δύσης, που αρνείται την ύπαρξη τυχόν εθνικών μειονοτήτων στο έδαφός της και με «υπερηφάνεια» αναφέρει ότι η χώρα είναι «εθνικά καθαρή». Ο ρατσισμός είναι τόσο αχαλίνωτος στην Ελλάδα, που είναι η πρώτη χώρα μετά τη ναζιστική Γερμανία στην οποία υπάρχουν εκλεγμένα μέλη του νέο-ναζιστικού κόμματος στο Κοινοβούλιο – δηλαδή έχει 21μέλη της ‘Χρυσής Αυγής’.
Παραδόξως- ξεφωνίζει το δημοσίευμα- από το 1988, σύμφωνα με καλά τεκμηριωμένη έρευνα στην πολιτική της Ελλάδας δεν υπήρχε η «Μακεδονία»(το νοτιοσλαβικό κράτος των Σκοπίων) και προσπάθησαν να εξαλείψουν την ύπαρξή του.
Τότε κυριάρχησε ο φόβος ότι θα χάσει το μέρος της Μακεδονίας, που κατέλαβε το1913, και η ελληνική προπαγανδιστική μηχανή υποστηρίζει ότι το έδαφος της Μακεδονίας δεν ανήκει σε αυτούς και ότι αυτοί οι άνθρωποι (Σλάβοι με την ονομασία Μακεδόνες) δεν υπάρχουν.
Επιπλέον, το γεγονός ότι η Ελλάδα ήταν σε θέση (μέσα στην οικονομική κρίση που διέρχεται) να πείσει τα βόρεια αμερικανικά μουσεία, να παρουσιάσει και να προωθήσει τα ψευδή ιστορικά δεδομένα ως μέρος της έκθεσης «Έλληνες-Ο Αγαμέμνονας στον Μέγα Αλέξανδρο», ενώ δεν μπορεί να σταθεί οικονομικά, έγιναν μέρος (τα Μουσεία αυτά) της ελληνικής προπαγάνδας και αυτό είναι σοκαριστικό,σημειώνει η ανακοίνωση των Σλάβων των Σκοπίων που αυτοαποκαλείται «Μακεδονικό Κίνημα Δικαιωμάτων του Ανθρώπου» και το οποίο απαιτεί το άμεσο κλείσιμο των εκθέσεων και την απομάκρυνση του υλικού από τα αμερικανικά μουσεία.
Δημητρης Καμμενος
Υποψ. Β’ Πειραιά
Αν. Ελλ.