Αύριο οι ανακοινώσεις για το νέο κυβερνητικό σχήμα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ypourgiko symboulioΑύριο αναμένεται να ανακοινωθεί η νέα κυβέρνηση σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, που κάνουν λόγο για μικρό κυβερνητικό σχήμα.

Σήμερα στις 7 το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη.

Το νέο κυβερνητικό σχήμα θα είναι μικρό και θα υπάρξει μια ομογενοποίηση σε ό,τι αφορά τα παλιά υπουργεία (ανάλογα με το αντικείμενό τους), ενώ στα υπουργεία αυτά (της νέας κυβέρνησης) θα υπάρχει ένας προϊστάμενος υπουργός και πιθανότατα κάποιοι αναπληρωτές υπουργοί.

Σε ό,τι αφορά το νέο κυβερνητικό σχήμα, σύμφωνα με πληροφορίες, επικρατέστερο πρόσωπο για να αναλάβει τα ηνία του υπουργείου Οικονομικών είναι ο Γιάννης Βαρουφάκης.

Ο Γιώργος Σταθάκης αναμένεται να είναι ο επόμενος υπουργός Ανάπτυξης. Ο Πάνος Σκουρλέτης θα είναι πιθανότατα ο επόμενος υπουργός Δημόσιας Τάξης, ενώ για το υπουργείο Εξωτερικών ακούγεται το όνομα του Νίκου Κοτζιά.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις υπουργός Επικρατείας θα είναι ο Νίκος Παππάς, ενώ δεν αποκλείεται ο Γιάννης Δραγασάκης να αναλάβει χρέη αντιπροέδρου της κυβέρνησης με αρμοδιότητα τα οικονομικά θέματα και τη διαπραγμάτευση.

Σύμφωνα με πηγές από τους ΑΝΕΛ, υπουργική θέση θα καταλάβει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ο οποίος δεν προτίθεται να ζητήσει να αναλάβει χρέη αντιπροέδρου της κυβέρνησης.

Οι κύκλοι των ΑΝΕΛ έκαναν λόγο για «μικρό υπουργικό συμβούλιο με 10 υπουργούς, λίγους αναπληρωτές υπουργούς και υφυπουργούς», το οποίο θα συνεδριάζει συχνά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ