Πακιστανοί που διαδήλωναν κατά της Σαρλί Εμπντό προκάλεσαν καταστροφές σε χριστιανικό σχολείο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

hebdoΠακιστανοί φοιτητές που διαδήλωναν κατά της δημοσίευσης των γελοιογραφιών με τον προφήτη Μωάμεθ από τη γαλλική σατιρική εφημερίδα Σαρλί Εμπντό προέβησαν σε βανδαλισμούς και λεηλάτησαν ένα χριστιανικό σχολείο στα βορειοδυτικά της χώρας, το οποίο απαιτούσαν να κλείσει, γνωστοποίησαν σήμερα αξιωματούχοι.

Η επίθεση σημειώθηκε χθες κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων εναντίον της Σαρλί Εμπντό στην πόλη Μπάνου, που βρίσκεται στα όρια των προπυργίων των Ταλιμπάν στις περιοχές των φυλών, στην επαρχία Χάιμπερ Παχτούνχβα (βορειοδυτικά) σύμφωνα με τις αρχές.

«Μία ομάδα περίπου 200 – 300 διαδηλωτών, όλοι τους φοιτητές, εισέβαλαν στο λύκειο Πάνελ πηδώντας πάνω από τα κάγκελα και παραβιάζοντας την πόρτα της εισόδου» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του κτιρίου, Φρέντρικ Φαρχάν Ντας.

Οι διαδηλωτές έσπασαν παράθυρα, λεηλάτησαν κάποιους από τους χώρους του κτιρίου και απαίτησαν το κλείσιμο του σχολείου όπου φοιτούν αγόρια που ανήκουν στη χριστιανική μειονότητα, είπε ο ίδιος, που επισήμανε επίσης ότι 4 μαθητές τραυματίστηκαν ελαφρά.

Οι Χριστιανοί αντιπροσωπεύουν το 2% του πληθυσμού των 200 εκατομμυρίων του Πακιστάν.

Ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας, Άμπντουλ Ρασίντ Χαν, επιβεβαίωσε τα γεγονότα αυτά σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Είναι η πρώτη φορά που οι διαδηλωτές που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις εναντίον της Σαρλί Εμπντό καταφέρονται εναντίον Χριστιανών στο Πακιστάν μετά τη δημοσίευση μιας νέας γελοιογραφίας του Μωάμεθ στο πρωτοσέλιδο της έκδοσης των «επιζώντων» της γαλλικής εφημερίδας, που βρέθηκε στο στόχαστρο μιας επίθεσης με αποτέλεσμα τον θάνατο 12 ανθρώπων την 7η Ιανουαρίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ