H ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ ΚΑΙ Η ΔΕΞΙΑ…ΑΓΚΥΛΩΣΗ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

_O9A7447
 
ΝΙΚΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ
[email protected]
Εάν ζούσε σήμερα ο Γεώργιος Ράλλης θα αναγκαζόταν να ξαναγράψει το ιστορικό του βιβλίο “ώρες ευθύνης”. Και πραγματικά η Νέα Δημοκρατία ζει εκ νέου ώρες ευθύνης και κάποιοι συμπεριφέρονται ως πάσχοντες από δεξιά…αγκύλωση. Εξακολουθούν να βάζουν πάνω από το εμείς της παράταξης το εγώ τους. Εξακολουθούν να μην νιώθουν την ανάγκη να πουν ένα συγγνώμη

από ένα κόσμο, που πληγώθηκε, που απογοητεύθηκε, που τιμωρήθηκε από τα μέτρα και τη συγκυβέρνηση, αλλά παρέμεινε στην πρώτη γραμμή. Ακόμη και στα δύσκολα στάθηκε στο πλευρό μιας ηγετικής ομάδας που τον απαξίωνε με πολιτικές και συμπεριφορές και δεν δίσταζε να του λέει κατάμουτρα ότι εμείς είμαστε με τον Σαμαρά και όχι με τη ΝΔ, ότι εμείς θεωρούμε όλους τους άλλους ικανούς εκτός από σένα. Αυτός ο κόσμος που περίμενε κάποιοι να πληρώσουν, το έγκλημα με τον ΕΝΦΙΑ (ακόμη περιμένουμε να μάθουμε το ποιος έφταιγε όπως είχε πει ο Αντώνης Σαμαράς) την ήττα αλλά και τις συμπεριφορές που τον πρόσβαλαν.
Έναν κόσμο που έβλεπε το καράβι να στρίβει ιδεολογικά, να χάνει συμμαχίες και να πλησιάζει στα βράχια. Έναν κόσμο που έβλεπε την ηγετική ομάδα να θεωρεί βάρος το μεσαίο χώρο και…μίασμα τον δεξιό χώρο. Όλα αυτά τα είχαμε επισημάνει εδώ και καιρό, αλλά κάποιοι έπασχαν από κώφωση, ή επιλεκτική ακοή.
Η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ συρρικνώθηκε στα ιστορικά χαμηλά της. Και εάν κάποιοι θεωρούν ότι για να αλλάξει πρέπει να…σαπίσει εγκληματούν σε βάρος και της παράταξης και του τόπου.
Η Ελλάδα χρειάζεται μια σοβαρή κεντροδεξιά. Χρειάζεται να περάσει σε νέα ηγετική (και ηλικιακά ακόμη) γενιά. Ο σαραντάρης Τσίπρας που κερδίζει κυρίως τους νέους (αλλά και τους “μεσοχωρίτες”) δεν αντιμετωπίζεται με πολιτικές συμπεριφορές του χθες. Όσοι υποστηρίζουν τα σενάρια της αριστερής παρένθεσης επιβεβαιώνουν ότι πάσχουν από ιδεολογικές αγκυλώσεις του χθες. Την προηγούμενη φορά που η ΝΔ τα υποστήριζε αυτά έζησε τα δικά της πέτρινα χρόνια που κράτησαν εννέα συναπτά έτη (1981-1990).
Χθες και όχι σήμερα πρέπει να αναλύσει τα αίτια της ήττας της. Αλλά το κυριότερο να χαράξει τη νέα πορεία της με ένα ανοικτό Συνέδριο. Μια πορεία που πρέπει να έχει ως κύριο στόχο τον επαναπατρισμό όσων έφυγαν και κυρίως την ιδεολογική στέγαση όσων παραμένουν πολιτικά άστεγοι.
Να εκφράσει τον διαφωτισμό και όχι τον Μεσαίωνα. Να εκπέμψει εδώ και τώρα φως με φρέσκες ιδέες και πρόσωπα. Κυρίως όμως να γίνει και πάλι ένα κόμμα πατριωτικό, κοινωνικό, λαϊκό και όχι λαϊκίστικο. Να εκφράσει και πάλι το μεσαίο χώρο και τους νοικοκυραίους. Εάν αυτά δεν γίνουν τότε να γνωρίζουν ότι όπως στη φύση έτσι και στην πολιτική τα κενά θα καλυφθούν…
www.pireasnow.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ