Αδιαμφισβήτητος νικητής ο Πούτιν… Κερδίζει τον Γ” Παγκόσμιο Πόλεμο πριν το 2017…

ΠΟΛΕΟ Γ” Παγκόσμιος Πόλεμος βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Μόνο που προχωρά με πολύ πιο αργούς ρυθμούς από ότι θα περίμενε κανείς. Τα επόμενα δύο χρόνια όμως αναμένεται να συμβούν συνταρακτικά γεγονότα, τα οποία θα έχουν τεράστιο αντίκτυπο σε όλο τον πλανήτη.

Αν ο Πούτιν επιβεβαιωθεί, ο πόλεμος αυτός θα έχει τελειώσει μέχρι τα τέλη του 2016.

Το παρασκήνιο

Η παρούσα οικονομική και νομισματική κρίση στη Ρωσία δεν είναι μια τυπική κρίση. Δεν είναι δηλαδή αποτέλεσμα ή τμήμα ενός επιχειρηματικού κύκλου, ούτε συμβαίνει επειδή η ζήτηση για πετρέλαιο ανεβαίνει και αντίστοιχα η παροχή μειώνεται.

Πρόκειται για μια διπλή, απελπισμένη επίθεση από τις ΗΠΑ.

Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση. Σήμερα, μετά από αρκετά χρόνια επεκτατικής πολιτικής της Fed, η οικονομία των ΗΠΑ έχει μετατραπεί σε μια φούσκα που κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να σκάσει. Για να στηρίξουν το δολάριο, εκτός του ότι ταυτόχρονα τυπώνουν τρισεκατομμύρια, οι ΗΠΑ αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν τη στρατιωτική τους δύναμη προκειμένου να αναγκάσουν τα έθνη να πωλούν τους φυσικούς τους πόρους σε δολάρια. Αυτό αυξάνει τη ζήτηση για το δολάριο και εμποδίζει την ταχεία υποτίμησή του. Το Ιράκ, η Λιβύη, η Συρία και το Ιράν ήταν οι πιο αξιοσημείωτοι στρατιωτικοί και οικονομικοί στόχοι.

Όμως, πρόσφατα, η Ρωσία, η Κίνα και η Βόρεια Κορέα απέκτησαν επίσης ρόλο στην υπονόμευση της ζήτησης για το δολάριο. Είναι γνωστό πλέον ότι η Ρωσία και η Κίνα εγκαταλείπουν σταδιακά το δολάριο ως αποθεματικό νόμισμα και ότι έχουν κάνει διμερείς συμφωνίες για την πώληση των φυσικών τους πόρων σε άλλα νομίσματα.

Έτσι, οι ΗΠΑ έχουν επανειλημμένα προκαλέσει τη Ρωσία, σε μια προσπάθεια να «εξαναγκάσουν» τον Πούτιν να κάνει κάτι ηλίθιο και να τους δώσει άλλοθι, ώστε να επιτεθούν εναντίον του υπό το πρόσχημα της υπεράσπισης της Ευρώπης. Φυσικά, το σύνολο σχεδόν των ειδήσεων σχετικά με τον Πούτιν, τη Ρωσία και την Ουκρανία εντάσσεται σε αυτή την προσπάθεια πρόκλησης.

Πολλοί έχουν επίγνωση του γεγονότος ότι όλα αυτά θα οδηγήσουν σε ένα νέο πόλεμο στην Ευρώπη – στον τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Μεταξύ αυτών και ο οικονομικός σύμβουλος του Πούτιν:

Η οικονομική κρίση και η διαφαινόμενη κατάρρευσή τους έχουν φέρει τις ΗΠΑ σε δεινή θέση. Και η Ρωσία αποτελεί μεγάλη απειλή, τόσο επειδή παρέχει στήριξη στη Συρία και το Ιράν, αλλά και επειδή ρίχνει το δολάριο.

Γι΄αυτό οι ΗΠΑ είτε θέλουν τον Πούτιν τελείως εκτός παιχνιδιού, είτε ως αποδιοπομπαίο τράγο για την καυτή φάση του πολέμου.

Η κυβέρνηση Ομπάμα έχει εξαπολύσει διπλή επίθεση εναντίον του Πούτιν, προσδοκώντας ότι θα την «πατήσει».

Η πρώτη επίθεση: Ο Ομπάμα ξεκίνησε την επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας στις αρχές του 2014 και σταδιακά τις αύξησε – επιβάλλοντας πρόσθετες ακόμη και την περασμένη εβδομάδα και ενώ η Ρωσία βρίσκεται στη μέση μιας νομισματικής κρίσης. Η επιβολή των κυρώσεων ήταν περισσότερο μια ενόχληση παρά οτιδήποτε άλλο και ο Πούτιν δεν αντέδρασε, όπως περίμεναν. Έτσι, οι ΗΠΑ κλιμάκωσαν την κατάσταση κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2014.

Η δεύτερη επίθεση: Ο Ομπάμα έκανε μια συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία. Συμφώνησε να επιτεθεί στη Συρία για λογαριασμό του Σαουδάραβα βασιλιά. Αυτό από μόνο του συνιστά πρόκληση εναντίον της Ρωσίας, επειδή η Συρία είναι σύμμαχος της Μόσχας. Ενάντια σε όλες τις πιθανότητες, ο Πούτιν δεν την «πάτησε». Το δεύτερο μέρος της συμφωνίας, όπως αποδεικνύεται, προβλέπει ότι η Σαουδική Αραβία θα μειώσει σημαντικά τις τιμές του πετρελαίου, ώστε να ασκηθούν σημαντικές πιέσεις στη ρωσική οικονομία.

Όπως ήταν αναμενόμενο, όχι φυσικά για τις ΗΠΑ, η Ρωσία δεν κλονίστηκε. Η ρωσική οικονομία είναι ισχυρότερη από την αμερικανική και αυτό ο Πούτιν το γνωρίζει.

Στην πραγματικότητα, φαίνεται ότι η στρατηγική του πολέμου του Πούτιν εναντίον των ΗΠΑ είναι να περιμένει την αναπόφευκτη κατάρρευση των ΗΠΑ.

Η ομιλία του την περασμένη εβδομάδα ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτική. Ισχυρίστηκε ότι η ρωσική οικονομία θα ανακάμψει μέσα σε δύο χρόνια – μέχρι το τέλος του 2016, ενώ ανάφερε ότι για την κρίση ευθύνονται «εξωτερικοί παράγοντες», υπονοώντας τις αμερικανικές κυρώσεις αλλά και την μυστική συμφωνία μεταξύ των ΗΠΑ και της Σαουδικής Αραβίας για την τιμολόγηση του πετρελαίου.

Ο Πούτιν έχει πλήρη επίγνωση του γεγονότος ότι η χώρα του δέχεται οικονομικό πόλεμο, όμως δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα. Μάλιστα εμφανίζεται σίγουρος ότι ο πόλεμος αυτός θα έχει τελειώσει -με δική του νίκη- πριν το 2017. Πώς εξηγείται η αισιοδοξία του;

Ο Ρώσος πρόεδρος γνωρίζει ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν να συνεχίσουν την επίθεση εναντίον της Ρωσίας επ “αόριστον. Οι μειωμένες τιμές του πετρελαίου θα πλήξουν την Αμερική περισσότερο από ότι τη Ρωσία. Εκείνος αμύνεται στην οικονομική αυτή επίθεση με πολύ πιο ισχυρά όπλα: συνεχίζοντας δηλαδή τις προσπάθειες για την κατάρρευση του δολαρίου.

Το 2013, ο Ρώσος βουλευτής που εισήγαγε το νόμο για την προστασία των Ρώσων επενδυτών από το δολάριο, είχε προβλέψει ότι «εάν το αμερικανικό χρέος συνεχίσει να αυξάνεται με τους ίδιους ρυθμούς, τότε το 2017 το δολάριο θα καταρρεύσει».

Ο Πούτιν φαίνεται να υιοθετεί πλήρως αυτή την άποψη. Η κατάρρευση του δολαρίου πλησιάζει και αυτός είναι ο λόγος που δεν ανησυχεί για τη Ρωσία…Οι αντίπαλοί του θα πέσουν οι ίδιοι μέσα στο λάκκο που άνοιξαν για τη Ρωσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ