ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗ ΠΡΟΣΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

wpid 20150131115348

Κώστα Δημ. Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)
Φιλοπατρία /Πατριωτισμός (“Π”) σημαίνει: αγάπη, έμπρακτη αφοσίωση προς την Πατρίδα. Συνεπώς ενώνει (και εξ ορισμού) τους Έλληνες.
Περιέργως όμως διχάζει, επειδή υπάρχουν:
1.Σημασιολογικές … επιμειξίες του “Π” με άλλες έννοιες όπως ο Εθνισμός, ο Εθνικισμός κ.ο.κ.
2. Τάσεις … εξατομίκευσης και ιδιοποίησης , ανάλογα με τις προσωπικές, κομματικές επιλογές και στοχεύσεις.
3. Παρορμήσεις για (αυτο)προβολή μέσω πομπωδών αυτοπροσδιορισμών όπως Δημοκράτης , Πατριώτης κλπ.
Επιβεβλημένη η πατριωτική, μη κομματική προσπέλαση του ζητήματος. Επιλέγοντας τον ανάπλου / την ανάποδη πορεία προσέγγισης θα σταθώ όχι στο ποιός είναι πατριώτης, αλλά στο ποιός δ ε ν είναι.
Δ ε ν ε ί ν α ι π α τ ρ ι ώ τ η ς ε κ ε ί ν ο ς ο ο π ο ί ο ς:
– Αγαπά και φροντίζει μόνον τον εαυτό του ή την οικογένειά του, και αδιαφορεί – ή βλάπτει – το κοινωνικό σύνολο.
– Ψηφίζει εξακολουθητικά, επιπόλαια, συναισθηματικά, μαζοχιστικά ή συμφεροντολογικά κόμματα τα οποία έχουν αποτύχει, διαθέτουν διεφθαρμένα διαφθοροδιαπλεκόμενα στελέχη στελέχη και είναι Εθνικά επιζήμια/ επικίνδυνα.
– Είναι τυπικός χαβαλετζής ΚΑΝΑΠΕΔΑΝΘΡΩΠΟΣ και δεν σηκώνεται – μαζί έστω με τον καναπέ του – να διαμαρτυρηθεί, να διεκδικήσει, να απαιτήσει.
– Προσπαθεί, ως ΠΟΝΗΡΟΒΛΑΚΑΣ βολεψάκιας να κοροϊδεύει και να συναλλάσσεται με τους ΕΞΥΠΝΟΒΛΑΚΕΣ “λειτουργούς” – απλούς υπαλλήλους, ανώτερους ή και πολιτικούς προϊστάμενους.
– Μέσα στον ζόφο που βιώνουμε, αποφεύγει να δείξει αλληλεγγύη ή επιχειρεί να κερδοσκοπήσει(!).
Όπως και εκείνοι που δεν εννοούν να αποχωριστούν τα προνόμια και τις διεκδικήσεις τους.
– Υποκριτικά, διαδηλώνει, και υποστηρίζει άλλους λαούς, αλλά δεν συγκινείται από τα προβλήματα της Χώρας του.
– Ενώ βλέπει το τσουνάμι των προβλημάτων (δημογραφικό , ανεργία, λαθρομετανάστευση , οικονομική εξαθλίωση, εξευτελισμό / διασυρμό, συρρίκνωση και αποικιοποίηση της Πατρίδας) … χτενίζεται και ασχολείται με ευαισθησίες, προοδευτικές κατευθύνσεις, κομματικά “πρόσημα”: Δεξιά, Αριστερά, Ενδιάμεσα κ.ο.κ.
– Δεν πιάνει από το λαιμό αυτούς που κάνανε τεκμήριο ακόμη και το τρίτο παιδί, ζήτουλα τον Έλληνα, και που νομίζουν πως μια χώρα 10 εκατομ.κατοίκων μπορεί να δεχτεί και να (δια)θρέψει όλους τους απόκληρους, πενόμενους του πλανήτη (!….).
-Όταν κατείχε αξιώματα δεν μιλούσε, δεν αντιδρούσε, δεν αποκάλυπτε τα κακώς κείμενα. Αλλά έρχεται -εκ των υστέρων- να μας … ενημερώσει (;)
– Εκλέγεται και ορκίζεται πίστη στην Πατρίδα και το Σύνταγμα, και κάνει ό,τι μπορεί για να γίνει επίορκος.
– Ανέχεται αδιαμαρτύρητα:
• Την αλλοίωση της εθνικής του ταυτότητας. Την ιστορική παραχάραξη. Την αποκοπή του Ελληνισμού από τις ρίζες του.
Την κατακρήμνιση των ηθών, εθίμων, παραδόσεων, μύθων, θρύλων από ανιστόρητους – υπόπτους – “ιστορικούς”!. (Σ.Σ και κάποιοι τους επιβραβεύουν, για την (Αντ)εθνική τους “προσφορά” στέλνοντας τους στη Βουλή).
• Τη συρρίκνωση της Πατρίδας.
• Την υποκατάσταση του υπέρλαμπρου Ελληνικού Πολιτισμού, από Τριτοκοσμικό , … πολυπολιτισμό, επειδή αυτό εξυπηρετεί τους παγκοσμιοποιητές, Νεοταξίτες, τα ξένα αφεντικά των (εθελό) δουλων ντόπιων ελληνόφωνων.
– Φορά μόνον κομματικά γυαλιά (και όχι ελληνοπρεπή) προκειμένου να διακρίνει το πραγματικό πατριωτικό του καθήκον. (Σ.Σ Κάποτε του ήταν κάτι συνηθισμένο, αναγκαίο ή και άλλοθι – δήθεν άγνοιας-.
Τώρα όμως γνωρίζει. Αν όχι ας κοιτάξει την κατάντια στον καθρέπτη του).
– Επιμένει να συμπεριφέρεται ως: κομματικό αμνοερίφιο: ΚΟΜΜΑΤΟΠΡΟΒΑΤΟ.
(Σ.Σ Μπορεί στο παρελθόν να παρασύρθηκε, να υποχρεώθηκε να συμμορφωθεί με τα κελεύσματα του κομματικού πελατειακού Συστήματος και να στήριξε το α’ ή β’ κόμμα.
Όμως τώρα γνωρίζει πως αυτοί, τους οποίους πίστεψε και συμπορεύτηκε μαζί τους τον κατέστρεψαν. Είναι , συνεπώς αστείο – αλλά και εθνικά επικίνδυνο – να συνεχίσει – να τους ακολουθεί τυφλά και αδιαμαρτύρητα).
– Είναι : Αρνησίπατρις /εξωμότης/ προδότης, διεθνιστής, νεοταξίτης , παγκοσμιοποιητής, αργυρώνητος, πράκτορας ξένων κέντρων, όργανο Διεθνών οίκων (ε)νοχής και βαποράκι “Τοκογλυφικών Αγορών”, ή …. “εκπρόσωπος αλλοδαπών συμφερόντων Τροικανών, ΔΝΤ κ.α
– Συμμετέχει – άμεσα ή έμμεσα – στην εθνική συρρίκνωση, την εξαθλίωση των Ελλήνων και την αποικιοποίηση της Χώρας!
– Διαθέτει μόνον “κομματικό πατριωτισμό” και ψηφίζει βάσει αυτού.
Υ.Γ Η Φ ι λ ο π α τ ρ ί α δ ε ν τ α υ τ ί ζ ε τ α ι ο ύ τ ε υ π α γ ο ρ ε ύ ε τ α ι
α π ό κ ό μ μ α τ α

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ