Αποψη/ Το αληθινό δόγμα που ξεχνούν οι Μερκελιστές

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

_O9A7447
 
ΝΙΚΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ
[email protected]
Οι Γερμανοί προσπαθούν εδώ και καιρό να μας πείσουν ότι έχουν (ακόμη) ένα κυρίαρχο δόγμα: ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα σπορ που παίζουν, παίζουν, παίζουν, αλλά στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί. Μάλιστα, αυτή η δήθεν… εξυπνάδα τους χρησιμοποιείται κατά κόρον και στην Ελλάδα, για να μας πείσουν ότι

δεν πρέπει να αντιστεκόμαστε στους Γερμανούς!
Εκτός του ότι το δόγμα δεν ισχύει ούτε για το ποδόσφαιρο και είναι ακόμη ένας μύθος που θέλουν να καλλιεργήσουν οι Γερμανοί, υπάρχει ακόμη ένα δόγμα, που αυτό είναι αληθινό, αλλά οι μερκελιστές το ξεχνούν: ότι οι Γερμανοί κάνουν πόλεμο, κάνουν πόλεμο, αλλά στο τέλος χάνουν. Και είναι καλό να το θυμηθούν έστω και την ύστατη ώρα και να πάψουν να δημιουργούν συνθήκες πολέμου στην Ευρώπη με πρόσχημα την Ελλάδα.
Κι όμως, τους απόγονους αυτών των ανθρώπων που αιματοκύλισαν δύο φορές τον πλανήτη, που άφησαν μόνο δάκρυα και αίμα στο πέρασμά τους και από την Ελλάδα, που επιχείρησαν γενοκτονίες, τους αντιμετωπίσαμε κι εμείς και οι άλλοι Ευρωπαίοι όχι με τιμωρητική διάθεση, αλλά με διάθεση συγχώρεσης και βοήθειας. Τόσο οι ΗΠΑ όσο και οι υπόλοιπες χώρες, όταν χρειάστηκαν τη βοήθειά μας, και χρέη τους διαγράψαμε και φτηνά εργατικά χέρια τους προσφέραμε και τα προϊόντα τους αγοράσαμε και στον τόπο μας τους φιλοξενήσαμε, επιτρέποντάς τους να αγοράζουν και τη γη μας. Αν και κανονικά έπειτα από ό,τι είχαν κάνει θα έπρεπε να έχουμε περάσει νόμο που θα απαγόρευε την αγορά γης στους απογόνους των ναζί τουλάχιστον για μια γενιά.
Αλλά εμείς κλείσαμε τις πληγές μας και συνεχίσαμε. Αυτό σημαίνει ηθική στην πολιτική, στη ζωή, στην οικονομία.
Αντί όμως να το αναγνωρίσουν και να φανούν αλληλέγγυοι, κοιτούν να βγάλουν από την οικονομική κρίση στη χώρα μας ακόμη περισσότερα.
Οι άνθρωποι αυτοί όχι μόνο δεν αλλάζουν, αλλά θέλουν να μας κάνουν και μαθήματα. Οποια πέτρα διαπλοκής σηκώσεις στην Ελλάδα, από κάτω θα βρίσκεται κάποιο γερμανικό συμφέρον. Δηλαδή οι πρωταθλητές της διαφθοράς και της μίζας (χωρίς να αναφερθούμε στα εσωτερικά τους, με τα σκάνδαλα των προέδρων τους και τα μαύρα ταμεία των κομμάτων τους) θέλουν να μας κάνουν μαθήματα ηθικής και διαχείρισης.
Τα γράφουμε αυτά και με αφορμή το κείμενο που έβγαλε στον… αέρα ο Τηλέμαχος Χυτήρης, περιγράφοντας τη συντριβή των Μηλίων από τους Αθηναίους γιατί δεν τους έδωσαν γη και ύδωρ στον Πελοποννησιακό Πόλεμο. Μόνο που ξέχασε ο σύντροφος Τηλέμαχος ότι από εκείνο το σημείο και έπειτα έχασε η Αθήνα την ηθική υπεροχή της έναντι των συμμάχων, στη συνέχεια έχασε τον πόλεμο με τη Σπάρτη και έφερε στο προσκήνιο τη νέα Ελλάδα του Φιλίππου και του Αλεξάνδρου. Αυτά για να διαβάσουμε την Ιστορία με τον τρόπο που μας διδάσκει ο μεγάλος Ελληνας ποιητής Δημήτρης Ιατρόπουλος, ο οποίος αναφέρει: «Κάποιοι δεν ξέρουν πως η κυκλική δομή της ύπαρξης δεν εξαντλείται σε γραμμικές απόπειρες. Χρειάζονται την ευθεία για την τυπική τους λογική και την ερασιτεχνική μεταφυσική αποπλάνηση του εγώ τους…»
www.pireasnow.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ