«Καμπανάκια» Μάρδα για το ελληνικό χρέος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

mardasΚαθησυχάζει για τα ταμειακά διαθέσιμα

Την ανησυχία του για την πορεία του δημοσίου χρέους εξέφρασε πριν από λίγο ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, όπου τους ενημέρωσε για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Όπως είπε, σύμφωνα με τα στοιχεία του 2014, το δημόσιο χρέος έκλεισε στο 185% του ΑΕΠ, ενώ ενημέρωσε και για μια μελέτη του ινστιτούτου Levy «σύμφωνα με την οποία θα ξεπεράσει το 200% το 2015».

«Είτε είναι 185% είτε 205% το χρέος είναι μη βιώσιμο και πρέπει να το απαλύνουμε», είπε χαρακτηριστικά.

«Η κυβέρνηση δεν υιοθετεί αυτήν την πρόβλεψη και δεν θα προσέλθει στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές με αυτά τα στοιχεία», ανέφερε χαρακτηριστικά .

Καθησύχασε για τα ταμειακά διαθέσιμα

«Όταν είσαι σε εμπόλεμη κατάσταση δεν αποκαλύπτεις όλα τα όπλα σου» είπε ο κ. Μάρδας για το θέμα των ταμειακών διαθεσίμων του ελληνικού δημοσίου, καθώς τους τελευταίους μήνες τα έσοδα παρουσιάζουν σημαντική υστέρηση.

Ο κ. Μάρδας ανέφερε ότι θα εξεταστούν οι αμοιβές στο δημόσιο καθώς υπάρχουν 20 διαφορετικά μισθολόγια στο Δημόσιο και θα πρέπει να εντοπιστούν και να διορθωθούν οι όποιες στρεβλώσεις. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι θα επανεξεταστούν οι όροι του συμβολαίου που έχει υπογράψει το Δημόσιο για τα διάφορα κτήρια που ενοικιάζει για να εντοπιστεί εάν υπάρχουν όροι που προβλέπουν ότι το Δημόσιο θα πρέπει να εξακολουθεί να πληρώνει ενοίκιο ακόμη και όταν σπάσει το συμβόλαιο και μέχρι ο ιδιοκτήτης να βρει νέο ενοικιαστή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ