Η Τουρκία αποφάσισε να επιστρέψει 1.000 ιδιοκτησίες;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Τουρκία αποφάσισε να επιστρέψει 1.000 ιδιοκτησίες;Φοβού τους Τούρκους και δώρα φέροντες !
του Παντελή Καρύκα
Η Τουρκία αποφάσισε, λέει, να επιστρέψει 1.000 ιδιοκτησίες που ανήκαν σε μη μουσουλμανικές μειονότητες στη χώρα.
Αυτό ανακοίνωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Νταβούτογλου μετά την συνάντηση που είχε με εκπροσώπους 40 μειονοτήτων στης Τουρκίας. Ο Νταβούτογλου είπε πως στο παρελθόν πολλές μειονότητες αντιμετώπισαν διακρίσεις εις βάρος τους, αλλά αυτά πρέπει να αφεθούν στο παρελθόν.
«Είμαι βέβαιος πως έχετε διακρίνει την αλλαγή στην τουρκική πολιτική τα τελευταία 12 χρόνια», είπε στους εκπροσώπους.
Οι μειονότητες στην Τουρκία υπέφεραν από την προσπάθεια εκτουρκισμού τους. Η ανταλλαγή πληθυσμών το 1923, ο φόρος περιουσίας του 1942 και το πογκρόμ κατά των Ελλήνων, το 1955, στην Κωνσταντινούπολη (Σεπτεμβριανά), υποχρέωσαν τους Έλληνες να εγκαταλείψουν την Τουρκία.
Οι Τούρκοι επέστρεψαν, το 2014, αρπαγμένες ιδιοκτησίες, αξίας 2 δισ. δολαρίων. Υπάρχουν 165 μειονοτικά ιδρύματα στην Τουρκία, εκ των οποίων 76 ελληνικά, 56 αρμένικα, 19 εβραϊκά, 10 συριακά, τρία χαλδαϊκά, δύο βουλγαρικά, ένα γεωργιανό και ένα μαρωνιτικό.
Ο Νταβούτογλου αφού είπε πως δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τα Σεπτεμβριανά, δήλωσε πως οι βαλκανικές πόλεις έχασαν τους μουσουλμάνους και Τούρκους κατοίκους τους και οι τουρκικές πόλεις έχασαν του Έλληνες, Αρμένιους και Εβραίους κατοίκους τους. «Ήρθε η ώρα για την επανένωση», είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός.
Ωστόσο οι αβροφροσύνες του Νταβούτογλου δεν πρέπει να δημιουργούν λάθος εντυπώσεις. Τώρα θυμήθηκαν οι Τούρκοι τους διωγμούς κατά των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Εβραίων; (χωρίς φυσικά να αναφέρονται στις γενοκτονίες που διέπραξαν). Και τι ακριβώς εννοεί ο Νταβούτογλου μιλώντας για επανένωση ;
Η διαχρονική πολιτική της Τουρκίας δεν πείθει περί των αγαθών προθέσεών της. Κάτι άλλο θέλει ο ισλαμιστής Νταβούτογλου, το οποίο πιθανόν και να σχετίζεται με την ελληνική Δυτική Θράκη, όπου μπορεί να ζητήσει ανταλλάγματα για τα «δώρα» που προσφέρει στους Έλληνες, τόσα χρόνια μετά τις γενοκτονίες και του διωγμούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ