Οι τελευταίες πληροφορίες λίγο πριν το κρίσιμο Eurogroup

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ÂÑÕÎÅËËÅÓ - ÅÊÔÁÊÔÇ ÓÕÍÅÄÑÉÁÓÇ ÔÏÕ EUROGROUP (EUROKINISSI/ÅÕÑÙÐÁÚÊÇ ÅÍÙÓÇ)Χρόνο διάρκειας ενός εξαμήνου φέρεται να σχεδιάζει να δώσει η Ευρώπη στην Ελλάδα, προκειμένου μέσα σε αυτό το διάστημα να προχωρήσουν οι συνομιλίες ανάμεσα στην δυο πλευρές και να προετοιμαστεί η τελική συμφωνία.

Πηγές από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι ο σχεδιασμός κάνει λόγο για επέκταση έξι μηνών, χωρίς όμως η Ελλάδα να πιεστεί για λήψη νέων μέτρων.

Πάντως, τόσο από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης όσο και από τις Βρυξέλλες, εκφράζονται επιφυλάξεις για το αν η σημερινή συνεδρίαση καταλήξει σε συμφωνία, ενώ παραμένει η φημολογία που θέλει να προγραμματίζεται ένα ακόμα έκτακτο Eurogroup μέσα στην εβδομάδα.

Νωρίτερα, Βαρουφάκης και Ντάισελμπλουμ είχε συνάντηση μόλις 15 λεπτών, πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση του EuroWorking Group, όπου και αναλύθηκαν τα τελευταία δεδομένα πριν αρχίσει το Eurogroup.

Χαρακτηριστικό είναι ότι μιλώντας σήμερα στην ενημέρωση τύπου ο εκπρόσωπος του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωσε πως η Επιτροπή σε αυτό το στάδιο εργάζεται πάνω στα στοιχεία που βρίσκονται στο τραπέζι των συνομιλιών. Πρόσθεσε ότι η πολιτικοποίηση του σημερινού Eurogroup δεν διευκολύνει τη διαπραγμάτευση επί των τεχνικών θεμάτων που έχουν τεθεί.

 «Αποφασιστική» τόσο για την Ελλάδα όσο και για την ευρωζώνη, χαρακτήρισε τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup ο επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί.

Χθες πάντως, υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και στον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Ο πρόεδρος Γιούνκερ καταβάλλει μια ύστατη προσπάθεια σε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση» σχολίασε αξιωματούχος της ΕΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ