Τουρκία. Καταδίκη μαθητή για «προσβολή» στον Ερντογάν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τουρκία. Καταδίκη μαθητή για «προσβολή» στον Ερντογάντου Παντελή Καρύκα
Σε φυλάκιση 12 μηνών καταδικάστηκε Τούρκος μαθητής του γυμνασίου «για προσβολή του προσώπου του προέδρου Ερντογάν». Ο μαθητής είχε συλληφθεί, στις 14 Ιουνίου 2014, στην Αττάλεια, γιατί μαζί με συμμαθητές του φώναζε συνθήματα κατά του Ερντογάν, με αφορμή τον ένα χρόνο από τα γεγονότα στο πάρκο Γκεζί, το 2013.
Το δικαστήριο, λόγω της «ανάρμοστης» συμπεριφοράς του μαθητή αποφάσισε, αρχικά, να τον τιμωρήσει με φυλάκιση 14 μηνών. Τελικά η ποινή μειώθηκε στους 7 μήνες και 23 ημέρες, με τριετή αναστολή, καθώς το δικαστήριο έδειξε «επιείκεια», διότι ο μαθητής ήταν ανήλικος.
Η μητέρα του μαθητή απειλήθηκε, κατά τη διάρκεια της δίκης, από τον εισαγγελέα, ο οποίος της συνέστησε, αντί να επικρίνει το δικαστήριο και τις αρχές, να «προσέχει τον γιό της για τα επόμενα τρία χρόνια», γιατί διαφορετικά θα συλληφθεί και πάλι.
Ο δικηγόρος του μαθητή υποστήριξε πως ο μαθητής απλώς εξέφρασε τη γνώμη του και αναρωτήθηκε από πότε η έκφραση γνώμης αποτελεί έγκλημα. Στην Τουρκία του Ερντογάν, όμως, όπου κάθε έννοια δημοκρατίας έχει καταπατηθεί, η «προσβολή» προς το πρόσωπο του εκλεγμένου δικτάτορα έχει συνέπειες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ