Πρέπει να αφήσουμε πίσω την Ελλάδα των μνημονίων και των αντιαναπτυξιακών πολιτικών»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δημήτρης Γιαννακόπουλος, αντιπρόεδρος Δ.Σ. & αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της  Vianex SA.

Με την ελληνική σημαία δίπλα στην κινεζική, υποδέχτηκαν στις εγκαταστάσεις της φαρμακοβιομηχανίας LILLY στη Σαγκάη, την πρώτη παρτίδα του ενέσιμου αντιβιοτικού φαρμακευτικού ιδιοσκευάσματος βανκομυκίνη, που παράχθηκε στην Ελλάδα, στο εργοστάσιο Γ΄ της ηγέτιδας ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας Vianex.  Το γεγονός, που σηματοδοτεί την έναρξη μίας νέας εποχής για τη χώρα και την ελληνική φαρμακοβιομηχανία. Την επιχείρηση εκπροσώπησε ο ο  κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος,  αντιπρόεδρος  του Δ.Σ. & αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της  VIANEX SA, που δήλωσε:

«Αξιότιμοι κυρία και κύριοι υπουργοί, κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας. Εκ μέρους της οικογένειας Γιαννακόπουλου και της μεγαλύτερης Ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας της Vianex των 1.200 εργαζομένων σας ευχαριστώ για την τιμητική αυτή διάκριση. Έχει ακόμα μεγαλύτερη αξία για μένα προσωπικά, παίρνοντας το βραβείο από τον κ. Καμμένο ο οποίος κατά την άποψη μου είναι ο μεγαλύτερος εν ενεργεία Έλληνας πολιτικός πατριώτης στηρίζει την Ελλάδα και περιμένουμε πάρα πολλά από τον κ. Καμμένο.
Βρισκόμαστε σήμερα εδώ γιατί υπηρετούμε με συνέπεια και επί 90 χρόνια και με όλες μας τις δυνάμεις την υγεία των Ελλήνων, προσφέροντας ποιοτικό και ασφαλές φάρμακο. Βρισκόμαστε σήμερα εδώ γιατί η Vianex και γενικά η ελληνική φαρμακοβιομηχανία κρατά ψηλά την ελληνική σημαία σε περισσότερες από 80 χώρες, όπου εξάγουμε το ελληνικό φάρμακο. Δηλώνουμε παρόντες στην επόμενη ημέρα για την χώρα η οποία πασχίζει να σπάσει τα δεσμά των δανειστών και να περάσει στην πραγματική ανάπτυξη με μια κυβέρνηση που έλαβε καθαρή λαϊκή εντολή να γυρίσει σελίδα. Είμαστε υποχρεωμένοι να αφήσουμε πίσω την Ελλάδα των μνημονίων και των αντιαναπτυξιακών πολιτικών. Είμαστε υποχρεωμένοι να αφήσουμε πίσω μας πολιτικές που έπληξαν την ελληνική παραγωγή φαρμάκου, απορύθμησαν την αγορά και μείωσαν την φαρμακευτική δαπάνη αυξάνοντας μόνο τα χαράτσια τα rebates και τα clawback. Η αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας της εγχώριας αγοράς αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την ενδυνάμωση της εξαγωγικής δραστηριότητας των ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών ώστε να πετύχουμε ακόμα καλύτερα  αποτελέσματα. Διόρθωση των καταστροφικών πολιτικών του παρελθόντος δεν σημαίνει μόνο άρση των μνημονιακών μέτρων αλλά και θαρραλέες πρωτοβουλίες από την νέα κυβέρνηση. Σε ένα κράτος ισονομίας δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η διαιώνιση ειδικών φορολογικών και άλλων προνομιών για κάποιες κατηγορίες επιχειρηματικότητας την ώρα που οι υπόλοιπες στραγγαλίζονται επιδεικτικά. Απαιτούνται θαρραλέες πολιτικές αποφάσεις χωρίς αστερίσκους. Αυτό ζητάμε από την νέα κυβέρνηση για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας για την πραγματική ανάπτυξη της οικονομίας και για την υγεία όλων των Ελλήνων. Γιατί για την Vianex και την οικογένεια Γιαννακόπουλου η μόνη σημαία που υπάρχει και που αγωνιζόμαστε καθημερινά για να την σηκώνουμε σε όλο τον πλανήτη είναι η ελληνική. Σας ευχαριστώ πολύ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ