Βαρουφάκης: «Ούτε απολύσεις θα γίνουν, ούτε μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις» (ηχητικό)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

varoufakis-soible

Κατηγορηματικός ήταν ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στον reafm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, σε ότι αφορά το ενδεχόμενο να γίνουν απολύσεις στο δημόσιο και να μειωθούν συντάξεις και μισθοί. «Η απάντηση είναι και στα τρία “όχι”», είπε.
Ο Γιάνης Βαρουφάκης απέκλεισε κάθε περίπτωση αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, ενώ για τον ΕΝΦΙΑ είπε χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει περίπτωση να μην αλλάξει μέσα στο 2015», χωρίς όμως να προσδιορίσει χρονικά πότε τοποθετείται αυτή η αλλαγή.

Σε ότι αφορά το πρωτογενές πλεόνασμα, ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι ο στόχος του 3% που θα ήταν “καταστροφικός” για την οικονομία δεν συζητείται πλέον. “Το πρωτογενές πλεόνασμα δεν μπορεί να είναι υψηλότερο από 1,5%”, δήλωσε, προσθέτοντας ότι οι διαπραγματεύσεις για την αναδιάρθρωση του χρέους θα ξεκινήσουν άμεσα.
Χαρακτήρισε επιτυχία τη χτεσινή συμφωνία στο Eurogroup και τόνισε πως το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης είναι πρόγραμμα τετραετίας, ενώ η συμφωνία έχει ορίζοντα τετραμήνου.
Ο υπουργός ξεκαθάρισε πως «η τρόικα τελείωσε» και ότι πλέον δεν έχει καμία εξουσιοδότηση να έλθει και να διαπραγματευθεί επί ελληνικού εδάφους, ωστόσο ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τους θεσμούς των ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ