Αυτό πρέπει να είναι το διαπραγματευτικό χαρτί της κυβέρνησης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

komisionΓράφει ο Economikos

Η Κομισιόν αποφάσισε να μην βάλει κανένα πρόστιμο στη Γαλλία για το υπερβολικό έλλειμμα στον προϋπολογισμό της και μάλιστα της έδωσε πίστωση χρόνου 2 ετών για να το διορθώσει.

Πρόστιμα δεν έπεσαν ούτε σε Γαλλία και Βέλγιο που έχουν και αυτές υπερβολικό έλλειμμα, δηλαδή πάνω από το 3% του ΑΕΠ.

Έχουμε γράψει ξανά στο Ολυμπία, για την επιλεκτική μεταχείριση που φαίνεται να «απολαμβάνουν» αυτές οι χώρες από τις Βρυξέλλες, την ώρα που η Ελλάδα παρουσιάζει έναν προϋπολογισμό που είναι σε καλύτερη κατάσταση από αυτές τις χώρες, με τρομερές περικοπές και πρωτογενή πλεονάσματα στα ύψη, τα οποία αν μειωθούν θα μπορέσει να ανασάνει η οικονομία και αυξηθεί το ΑΕΠ.

Μην ξεχνάμε επίσης, ότι ο αρμόδιος ευρωπαίος επίτροπος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις, δηλαδή για τους προϋπολογισμούς, είναι ο Πιερ Μοσκοβισί, πρώην Υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας.

Γιατί λοιπόν, πιέζουν την Ελλάδα συνεχώς; Λέτε να έχει να κάνει μόνο με το γεγονός ότι Γαλλία και Ιταλία είναι δυο από τις μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρώπης και της Ευρωζώνης; Σαφέστατα αυτό ισχύει και δεν μπορεί να το αρνηθεί κανείς. Ακόμα και αν πρόκειται για χώρες, όμως οι οποίες δεν μπορούν να βοηθηθούν από κανένα μηχανισμό στήριξης, πού ακριβώς βρίσκεται η ισοτιμία των μελών της Ευρωζώνης; Μήπως λοιπόν, οι λόγοι είναι περισσότερο πολιτικοί και συμφέρει κάποιους να συνεχίζουν να παρουσιάζουν την Ελλάδα σαν το κακό παιδί της γηραιάς ηπείρου;

Καταλάβατε τώρα γιατί ο Ολάντ έκανε το καλό παιδί στη Μέρκελ το τελευταίο χρονικό διάστημα; Δεν έχει καταλάβει όμως, ότι όσο και να προσπαθεί να αναβιώσει τον γαλλο-γερμανικό (οικονομικό αυτή τη φορά) άξονα, δεν θα τα καταφέρει και ούτε θα σωθεί πολιτικά.

Μήπως λοιπόν, η Ελλάδα θα πρέπει να χρησιμοποιήσει αυτή την επιλεκτική μεταχείριση ως διαπραγματευτικό χαρτί στις συζητήσεις με τους (ας του κάνει ο θεός) “εταίρους”;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ