Διαλέγεις και παίρνεις! Ανεύθυνοι συνυπεύθυνοι

confronting corruption2Tasos K.
 
Η απόσταση μεταξύ της συντήρησης (η του φόβου) και του Ριζοσπαστισμού, απέχει μία δήλωση-άποψη.
 
Εγω λοιπόν επιμένω πέντε χρόνια μετά, ότι ο ”συνεπής, ο νοικοκύρης, ο υπηρέτης του συνταγματικού και δημοκρατικού τόξοΗ απόσταση μεταξύ της συντήρησης (η του φόβου) και του Ριζοσπαστισμού, απέχει μία δήλωση-άποψη.
Θα επανεξετάσουμε και θα βελτιώσουμε τους όρους και τις προυποθέσεις για τις 100 δόσεις για να είναι δίκαιοι είπε ο βαρουφάκης.
Για παράδειγμα, δεν είναι σωστό, ένας συνεπής φορολογούμενος που πλήρωνε τους φόρους του μέχρι τώρα, να αισθανθεί οτι αδικείται οταν δει να ευνοούμε οσους δεν πλήρωναν και θα πρέπει να αμειφθεί, να πάρει μπόνους.
Μάλιστα.
Εγω λοιπόν επιμένω πέντε χρόνια μετά, ότι ο ”συνεπής, ο νοικοκύρης, ο υπηρέτης του συνταγματικού και δημοκρατικού τόξου της τελευταίας τετραετίας” που πλήρωνε οτι άδικο, παράνομο, και αντισυνταγματικό επιβάλλοταν στη κοινωνία που πληττόταν απο τη βαρβαρότητα του μνημονίου, είναι συνυπεύθυνος και συνένοχος για ότι μας συνέβη (εφόσον νομιμοποιούσε διά της καταβολής των χαρατσιών τις κατοχικές συγκυβερνήσεις της υποταγής και της υποτέλειας) και θα πρέπει να νοιώσει πόσο κακό έκανε στη χώρα αλλά και στους υπόλοιπους συμπολίτες του και να καταλάβει πόσο Ραγιάς ήταν.

Αντίθετα όλοι όσοι είτε από ανέχεια, είτε απο συνειδητή επιλογή δεν υπέκυψαν στούς εκβιασμούς και Αντιστάθηκαν στη μνημονιακή λαίλαπα μη καταβάλλοντας τα χαράτσια, θα πρέπει να ανταμοιφθούν και παράλληλα να επαινεθούν για τη σθεναρή τους στάση απέναντι στους εκβιασμούς, στον εκφοβισμό και τη βαρβαρότητα.


Πολύ απλά, θα πρέπει να διαλέξουμε τι ακριβώς ζητάμε απο τους πολίτες.
Ζητάμε να φέρονται σαν πρόβατα και Ραγιάδες με σκυμμένο κεφάλι και οτι τους λένε οι κυβερνήσεις να το ”εκτελούν αδιαμαρτύρητα”, επειδή …..” κάποτε θα ανταμειφθούν”, η θέλουμε οι πολίτες πλέον να είναι σκεπτόμενοι, ενεργοί και μάχιμοι και να αρνούνται να υποταχτούν σε οτι επιβουλεύεται τη χώρα και το λαό, προασπίζοντας τη Δημοκρατία, την Ελευθερία, το Σύνταγμα, τη Περηφάνεια και την Αξιοπρέπειά τους;


Διαλέγεις και παίρνεις!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ