18/05/2021

Συνταρακτικές εξελίξεις στο θέμα της παιδεραστίας και του διαφθαρμένου βρετανικού κατεστημένου

wpid 20150317120729
« Οι κατηγορίες είναι ιστορικές, διαφθορά της πλέον σοβαρής φύσεως σε ψηλά επίπεδα»
Η Ανεξάρτητη Επιτροπή Παραπόνων εναντίον της Αστυνομίας ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015, ότι καλέστηκε από Βουλευτές να ερευνήσει 14 κατηγορίες με λεπτομέρειες ισχυρισμών διαφθοράς εναντίον της Μετροπολιτικής Αστυνομίας σε σχέση με σεξουαλικά αδικήματα εναντίον παιδιών μεταξύ των δεκαετιών 1970 μέχρι 2000. Οι κατηγορίες που θέτουν οι Βουλευτές είναι – α) Λογοκρισία μαρτυριών, β) Παρεμπόδιση ή τερματισμό ερευνών και γ) Συγκάλυψη αδικημάτων επειδή οι εμπλεκόμενοι ήσαν μέλη του Κοινοβουλίου και αξιωματούχοι της Αστυνομίας.
΄Οπως δήλωσε η πρόεδρος της Επιτροπής κα Σάρα Γκρίν « Οι κατηγορίες είναι ιστορικές, διαφθορά της πλέον σοβαρής φύσεως σε ψηλά επίπεδα».
Οι κατηγορίες περιλαμβάνουν: Έρευνα για κύκλωμα παιδεραστών που θα οδηγούσε σε καταδίκη αριθμού προσώπων δεν συνεχίστηκε γιατί περιλάμβανε «εξέχουσες προσωπικότητες», ότι πολιτικός ζήτησε από ανώτερο αξιωματούχο της Μετροπολιτικής Αστυνομίας να μην ληφθούν μέτρα εναντίον κυκλώματος παιδεραστών στο Westminster την δεκαετία του 1970, ότι αστυνομική έρευνα που είχε μαζέψει πληροφορίες εναντίον πολιτικού αναμεμειγμένου με παιδεραστία έκλεισε από ανώτερο της Αστυνομίας, άλλες πληροφορίες εναντίον πολιτικών με τις ίδιες κατηγορίες σταμάτησαν με εντολές από «πολύ ψηλά» στην Αστυνομία, άλλες κατηγορίες αφορούν πρώην ανώτερο της Μετροπολιτικής Αστυνομίας μαζί με «μέλη του κατεστημένου», περιλαμβανομένων και δικαστών με την υπόθεση να κλείνει, ότι έγγραφο που βρέθηκε σε διεύθυνση παιδεραστή και που προερχόταν από το Κοινοβούλιο με κατάλογο υψηλά ιστάμενων προσώπων (βουλευτών και μελών της Αστυνομίας) αναμειγμένων με κύκλωμα παιδεραστίας αγνοήθηκε, ότι θύμα αναγκάστηκε να αφαιρέσει το όνομα ανώτερου πολιτικού στην κατάθεσή του, άλλες κατηγορίες αναφέρονται σε κύκλωμα παιδεραστών που προωθούσε και προμήθευε εξέχουσες προσωπικότητες στο Κοινοβούλιο με νεαρά αγόρια την δεκαετία του 1970….
Ορισμένες από τις κατηγορίες για τις σεξουαλικές εκμεταλλεύσεις παιδιών εμπλέκουν και διαμερίσματα στην περιοχή Pimlico, στην Dolphin Square που είναι πολύ κοντά στο Κοινοβούλιο.
Ο βουλευτής Simon Danczuk, δήλωσε στο Ράδιο 4 του BBC: “ Βρισκόμαστε στα πρόθυρα να δούμε ακριβώς τι συνέβαινε τις δεκαετίες του 1970 και 1980 και , λυπάμαι να πώ, θα αποδειχθεί ότι ανώτεροι πολιτικοί ήσαν αναμεμειγμένοι σε αδικήματα (παιδιών) και υπήρξε συγκάλυψη. Αυτό είναι πλέον αναπόφευκτο».
Φανούλα Αργυρού –Ερευνήτρια/συγγραφέας Λονδίνο 16.3.2015
Dolphin Square
Some of the allegations concern the Dolphin Square flats in Pimlico, not far from the Houses of Parliament (Τα διαμερίσματα στην πλατεία Ντόλφιν πολύ κοντά στο Κοινοβούλιο), από την ειδησιογραφία του BBC. http://www.bbc.co.uk/news/uk-31907201

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ