ΤΡΟΦΕΙΑ ΓΙΑ (ΠΕΡΙΤΤΗ) ΕΚΤΡΟΦΗ ΕΠΑΡΚΩΣ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΩΝ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κώστα Δημ.Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)
Οι ανεξόφλητες οφειλές προς την ΔΕΗ ξεπέρασαν τα 2 δισ. € (από απλήρωτους λογαριασμούς αναξιοπαθούντων συμπολιτών).
Αυτό έχει ως, φυσική, συνέπεια να βρεθεί στο “κόκκινο” η ρευστότητά της.
Παρά ταύτα προτάθηκε η χορήγηση “τροφείων” αξίας 6 € ημερησίως (!) για …. καφέ και σάντουιτς στους εργαζομένους της (!).
Έντονες υπήρξαν οι αντιδράσεις της κοινωνίας για την πρόταση. Εντονότερες, οξύτερες όμως οι απαντήσεις του κου αρχισυνδικαλιστή των εργαζομένων στην επιχείρηση.
Θεωρεί δικαιολογημένη την απαίτηση για αύξηση /τροφεία, επειδή τους “έκλεψαν” 2,8 δις € τα τελευταία 3 χρόνια (!….).
Γνωρίζει τι “εκλάπη” από άλλα ταμεία, συνταξιούχους, μισθωτούς;
Φοβούμαι ότι κάποιοι – καλομαθημένοι – έχουν αποκοπεί από την πραγματικότητα. Αγνοούν το που έχουμε φθάσει.
Πόσους άραγε καφέδες και σάντουιτς χορηγήθηκαν σε κάθε (νηστικό) άνεργο που στήθηκε – όχι για αύξηση, αλλά για μια σφραγίδα απο τις 9 το βράδυ μέχρι τις 9 το άλλο πρωί στις ουρές απόγνωσης και εξάντλησης του ΙΚΑ;
Συνεπώς, υπό άλλες συνθήκες, ναι, στις διεκδικήσεις. Τώρα όμως, όχι, στις προκλήσεις. Άλλωστε τα “τροφεία” θα δημιουργήσουν προβλήματα στον ΔΕΗ- τροφέα, ο οποίος θα αναγκαστεί να επιβαρύνει τους ήδη εξαθλιωμένους πελάτες του. (Τα ΜΜΕ μας πληροφορούν ότι ήδη έχει γίνει σημαντική αύξηση των τιμολογίων περίπου 30% τα τελευταία 3 χρόνια).
Η πάλαι ποτέ τροφαντή κρατική τροφός / αγελάδα στέρεψε επειδή δεν μασάει πλέον άφθονα δανεικά.
Διεθνώς μειώνονται (λόγω ανέχειας οικονομικής, αλλά και αφύπνισης των εργαζομένων ) ή υπολειτουργούν τα Συνδικαλιστικά / Συντεχνιακά εκτροφεία σκανδαλωδών απαιτήσεων ή και σκανδάλων.
Κάποτε (στην Ελλάδα) είχαμε το πανίσχυρο ΠΟΣΥΜ (Πολιτικό – Οικονομικό- ΣΥνδικαλιστικό – Μιντιακό) κατεστημένο. Από τους 4 πυλώνες ισχύος /επιβολής / κυριαρχίας, ο ένας , ο Συνδικαλιστικός, χωλαίνει, εξασθενεί, αδυνατεί να παρακολουθήσει – άρα και να επηρεάσει – τους άλλους πανίσχυρους (ακόμη) τρείς. Το ΠΟΣΥΜ εξελίσσεται σε ΠΟΜ (Πολιτικό – Οικονομικό – Μιντιακό). Καλό είναι να αρχίσουν να το συνειδητοποιούν οι πάλαι ποτέ πανίσχυροι συνδικαλιστάδες να αυτοσυγκρατηθούν και να προσγειωθούν στη ζοφερή πραγματικότητα.
Υ.Γ Δημοσιοποιήθηκαν οι αποδοχές των εργαζόμενων στην ΔΕΗ. Θεωρώ ότι η σύγκριση με τις αποδοχές άλλων θα προσγειώσει τους κυρίους συνδικαλιστές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ