ΚΕΠΑ ΚΑΙ ΛΙΣΤΑ ΠΑΘΗΣΕΩΝ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καζάνι που βράζει είναι ο χώρος των ατόμων με χρόνιες παθήσεις και αναπηρίες που έχουν να κάνουν με τις Επιτροπές των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηριών, και αυτό γιατί το γενικότερο «τοπίο», εξακολουθεί και είναι «θολό» αφού το σύστημα των προηγούμενων κυβερνήσεων που ΕΠΙΒΑΛΕΙ ταλαιπωρία των ασθενών ζει και βασιλεύει.
Οι ΑΔΙΚΙΕΣ, οι ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ, οι ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΣΦΑΓΗΣ ΑΝΑΠΗΡΩΝ, αλλά και τα…. «ΘΑΥΜΑΤΑ» των ΚΕΠΑ, θαύματα από τα οποία χρόνιες παθήσεις γιατρεύονται, κομμένα άκρα ξαναστρώνουν, και άλλα πολλά, εξακολουθούν να γίνονται σε ΠΟΛΛΕΣ επιτροπές.
Το έχουμε ξαναπεί, πως ΟΛΟ το σύστημα θέλει ΞΗΛΩΜΑ και στήσιμο από την αρχή, ΣΩΣΤΟ στήσιμο, για να σταματήσει επιτέλους η ταλαιπωρία των ασθενών, οι επιτροπές να στελεχωθούν από ΕΜΠΕΙΡΟΥΣ γιατρούς της κάθε ειδικότητας, και αυτό έχει να κάνει με το ότι ΠΟΛΛΕΣ χρόνιες παθήσεις, ΔΕΝ αντιμετωπίζονται όπως πρέπει, αφού οι γιατροί ΔΕΝ ειδικεύονται σε αυτές, ΔΕΝ γνωρίζουν και ΔΕΝ έχουν ασχοληθεί με αυτές, και ας υπάγονται στη δική τους «ειδικότητα».
Για παράδειγμα, η Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, ΔΕΝ μπορεί να αντιμετωπιστεί εάν ο Νευρολόγος ΔΕΝ έχει ασχοληθεί με αυτήν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, ΔΕΝ γνωρίζει για τις ΕΞΑΡΣΕΙΣ της, και ΟΛΑ όσα αντιμετωπίζουν οι ασθενείς που πάσχουν από αυτήν, και τη γνωρίζει μόνο θεωρητικά.
Αυτό είναι ΕΝΑ ΜΟΝΟ παράδειγμα, και υπάρχουν πολλά ακόμα.
Διάβασα προχθές ένα άρθρο που αφορά τη «ΛΙΣΤΑ ΠΑΘΗΣΕΩΝ» που ΔΕΝ θα περνούν πλέον από τα ΚΕΠΑ, μια λίστα με ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ.
Να δούμε τι λέει…
«Επεκτείνονται οι παθήσεις που δεν περνούν από τα ΚΕΠΑ Νομοθετική πρωτοβουλία που θα επεκτείνει τις 43 μέχρι τώρα παθήσεις που δεν περνούν από τα ΚΕΠΑ προωθεί ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Στρατούλης
Ειδικότερα ο κ. Στρατούλης όπως έκανε σήμερα γνωστό προτίθεται να επεκτείνει τις 43 παθήσεις που δεν απαιτείται η συνεχείς πιστοποίηση από τις επιτροπές των ΚΕΠΑ. Ο αναπληρωτής υπουργός έκανε γνωστό ότι τις επόμενες ημέρες θα καταθέσει νομοσχέδιο όπου σε διατάξεις του θα περιλαμβάνεται και η παραπάνω ρύθμιση. Παράλληλα ο κ Στρατούλης έκανε γνωστό ότι συστήνεται ειδική επιτροπή η οποία θα έχει ως έργο την μελέτη και την κατάθεση προτάσεων για την συντόμευση του διαστήματος αναμονής των ενδιαφερομένων ατόμων με αναπηρία για να περάσουν από τις επιτροπές. «Θα κάνουμε το διάστημα δύο μήνες από τους έξι που είναι τώρα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στρατούλης και συμπλήρωσε ότι σταδιακά στόχος είναι να μην υπάρχει αναμονή αφού οι διαδικασίες των ΚΕΠΑ είναι προϋπόθεση για την χορήγηση μια σειρά από παροχές στα άτομα με αναπηρία»
ΠΗΓΗ: dikaiologitika.gr
Θα μπορούσα να πω, πως ΑΝ και ΟΤΑΝ γίνουν αυτά για τα οποία έκανε λόγο ο κύριος Στρατούλης ΘΑ καλυτέρευαν κάποια πράγματα, μόνο που πολύ φοβάμαι, και αυτός είναι και φόβος ασθενών, πως ΠΑΛΙ δε θα γίνει σωστή δουλειά, γιατί πολύ απλά, ΟΛΕΣ οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ.
Και μεταφέρω ερωτήσεις ασθενών, σχετικά με κάποιες «μικρολεπτομέρειες»…
ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΥΝ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΠΑΘΗΣΕΩΝ;
ΠΟΣΟ «ΕΙΔΙΚΟΙ» αλλά και ΣΧΕΤΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ;
ΠΩΣ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΓΙΝΕΤΑΙ Η «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ» ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΑΠΟ ΜΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ (ούτε καν εικόνα του ασθενή) ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΑΓΝΩΣΤΑ;
ΠΩΣ ΒΓΗΚΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΜΠΑΚΑΛΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ, ΑΠΟ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΕΓΚΥΡΑ ΕΙΝΑΙ;
ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΝ ΤΙΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ;
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΔΙΟΡΘΩΘΟΥΝ;
Φίλοι μου, είναι εκατοντάδες οι ερωτήσεις, οι προβληματισμοί, που έχουν οι χρόνια πάσχοντες, τα άτομα με αναπηρία, αλλά και οι συγγενείς αυτών των ανθρώπων.
Η πραγματικότητα είναι πως μέχρι σήμερα, στις περισσότερες περιπτώσεις οι ασθενείς αντιμετωπίζονται τελείως ΠΡΟΧΕΙΡΑ.
Επίσης, το «διάστημα» αναμονής, που ο κύριος Στρατούλης είπε πως θα γίνει από έξι μήνες δυο, ΔΕΝ είναι κάποιο επίτευγμα, γιατί ΟΛΟ αυτό το διάστημα θα μπορούσε να είναι πολύ μικρότερο αφού για το 85% των ασθενών, μην πω και παραπάνω, τα πράγματα είναι τελείως ΞΕΚΑΘΑΡΑ, είναι άλλωστε ΟΛΟΙ «ΦΑΚΕΛΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ» κάτι το οποίο, σε οποιαδήποτε άλλη χώρα απλοποιεί και συντομεύει ΟΛΕΣ τις διαδικασίες, και ΑΝ υπήρχε ΘΕΛΗΣΗ, το ίδιο θα συνέβαινε και στην χώρα μας, ΑΛΛΑ…….
Βασίλης Τσούγκαρης
[email protected]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ